Skal ha truet med å drepe

Foto: Illustrasjon / Stuart McGarey

En mann i 30-årene skal ha sendt en melding til sin tidligere samboer, hvor det sto at han ville drepe henne.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2019 kl 12:17

(Mange mennesker opplever å bli utsatt for vold i egen familie eller andre, nære relasjoner. Etter et dypdykk i domsprotokollene i Stavanger tingrett, presenterer Bygdebladet her alle dommene fra 2017 og 2018 relatert til vold, trusler og overgrep i nære relasjoner, med tilknytning til Randaberg, Rennesøy, Finnøy og Kvitsøy.)

Tiltalte og fornærmede var samboere fra 2014 og frem til april 2017. Etter at samboerforholdet tok slutt hadde de periodevis fortsatt et forhold.

«Dride i om eg får 10 år fengsel»

I august 2017 mottok tiltalte en kopi av meldinger som fornærmede hadde sendt til en annen person. Det fremgår i meldingene at fornærmede inviterte til intim kontakt med vedkommende. Personen var en bekjent av tiltalte som videresendte meldingen til ham.

Tiltalte forklarte overfor retten at han reagerte sterkt på disse opplysningene, først og fremst ut fra hensyn til deres felles barn. Dette ledet til sterkt negativt ladet utveksling av meldinger mellom tiltalte og fornærmede.

Tiltalte spurte fornærmede om hennes seksuelle kontakt med andre, samtidig som han skal ha framsatt svært kritiske kommentarer knyttet til hennes seksuelle opptreden, og brukte ulike ubekvemsord i sin omtale av fornærmede. En lang rekke sjikanerende og pågående meldinger skal ha blitt sendt over flere dager. På et tidspunkt refererte tiltalte til hva han tidligere hadde sagt, og skrev «Dride i om eg får 10 år fengsel». Fornærmede ba ham da om å slutte å true. Dette stanset ikke tiltalte fra å fortsette.

I september 2017 skrev han til fornærmede «Drepe deg». Tiltalte har selv sagt at han skrev «Drepe de», men at «de» ble endret til «deg» i skriveprogrammet. Begrepet «de» skulle ifølge tiltalte henvise til de menn fornærmede angivelig var sammen med.

Retten mener videre at meldingen «Drepe deg» var fremsatt under slike omstendigheter at den var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Tiltalte har erkjent at meldingene var skrevet av ham. Han opplyste også at han var kraftig beruset da meldingene ble skrevet.

Mannen i 30-årene ble i desember 2017 dømt til samfunnsstraff i 30 timer med en gjennomføringstid på 120 dager, subsidiært fengsel i 15 dager. Han ble også dømt til å betale sakens omkostninger til det offentlige med kroner 3500 innen 14 dager fra dommens forkynnelse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...