Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Gaute Vikdal (t.v.), Annikken Solli-Mork og Henning Johnsen er musikerne som spiller på Bru førstkommende søndag. Foto: Privat

Serverer musikalsk gryterett i kulturbruket

Årets første konsert i Kulturbruk 44/4 på Bru er ikke helt som andre konserter. Men det passer likevel for alle, lover musikerne.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Det er en musikkforestilling der vi pakker mye tekst inn i musikk, sier Gaute Vikdal til Bygdebladet.

Seterliv

De tre musikerne Annikken Solli-Mork, Henning Johansen og Gaute Vikdal skaper en musikalsk forestilling om seterjenta Karoline Oldotter, som er født i 1873.

Karoline er vokalist Anniken sin tippoldemor, som levde et hardt liv på seteren. I forestillingen følger vi Karoline gjennom nyforelskelse, det å være mor, alenemor, hustru og til slutt enke med åtte barn.

Kulturlåven på Bru har blitt en god konsertarena i Rennesøy. Denne bautaen viser vei inn på tunet til kulturprodusentene Jansen Bru. Foto: Sigbjørn Berentsen

- Vi har spilt den mye i Nordland, men har nå tilrettelagt den for Rogaland, sier Vikdal. De tre musikerne er på turné sammen, og lørdag spiller de i Sandnes, så i Kulturbruket på Bru søndag og på Ogna tirsdag.

Musikalsk gryterett

I denne musikkforestillingen settes det nasjonalromantiske Norge i kontrast til vår tids urbane og digitale hverdag.

- 1800-tallets utfordringer med armod, hungersnød og utvandring til Amerika settes opp mot dagens utfordringer med klima, immigrasjon, sosiale medier, ensomhet og fedme, sier Gaute Vikdal.

Digital seter er basert på historiske fakta, sagn og dikt, og blir presentert som en musikalsk gryterett av folkemusikk, urban elektronikk, kunstmusikk og improvisasjon.

Annikken Solli-Mork er fra Drevja i Vefs kommune, fiolinist og behersker kveding, sang og harpespill. Hun karakteriseres som en multikunstner og kombinerer undervisning med konserter landet rundt.

Kulturvert Inger Lise Bru ønsker velkommen inn i kulturlåven søndag kveld. Foto: Sigbjørn Berentsen

Gaute Vikdal spiller basstrombone i Stavanger symfoniorkester. Han har utviklet neverluren og bukkehornet til et moderne instrument og har også deltatt i å gjenskape autentiske kopier av 3000 år gamle bronselurer.

Henning Johnsen spiller også trombone, har jobbet som teatermusiker, utviklet stemmebruk og skuespillertalent. I tillegg har han fylt kofferten sin med elektroniske hjelpemidler og har deltatt på jazzfestivaler over hele verden.

Drøs og vannbakkels

Konserten på Bru søndag kveld koster tre femtilapper, og for det får du fersk vannbakkels, kaffe og en god drøs med andre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...