– Selvtilliten i Mastra høy

Med stort oppmøte på trening hele vinter har Mastra trent godt og gjort mye riktig.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2019 kl 10:33

Disse spillerne er også en del av troppen, men er ikke avbildet: Øystein Hodnefjell, Leif Halvor Torsen og spillende trener Anders Bjørnsen.

– Vi har nylig gjennomført gode treninger i Danmark, sier Mastras hovedtrener Bjarne Aske. Sist helg dro laget til danske Vrå, som ligger ikke så langt fra Hjørring.

– Vi bodde på et treningssenter med fine baner like ved, alt vi behøvde var innen rekkevidde. Jeg anbefaler gjerne dette, sier Aske.

Finner roller

De siste årene har det blitt en vane at Mastras a-lag tar en tur til Danmark for å trene sammen.

– Sosialt sett er det jo også viktig, sier treneren. De reiste onsdag fra Risavika, og fikk dermed to treningsøkter både torsdag og fredag, og én lørdag i tillegg til en kamp mot et 5. divisjonslag fra Kristiansand-distriktet.

– Jeg synes vi er mer klar for en ny sesong nå enn tidligere år,sier Tom Erik Aske. Han gleder seg til sesongstart, selv om det riktignok er en måned til. Mastra serieåpner hjemme på Vikevåg fotballbane torsdag 25. april mot Finnøy.

– Det er jo dette vi trener for, å spille fotball, sier Tom Erik Aske.

Treneren sier at kampene blir spilt på kunstgress, så får naturgressmatta heller ligger der på Mosterøy.

– Dette er den nye generasjonen som har trent på kunstgress, så vi drar jo heller lite nytte av naturgress, så da blir det kunstgress også ved kamp, sier han og smiler.

Som fotballtrenere flest legger heller ikke Bjarne Aske vekt på resultater i vinterens treningskamper. Han er mer tilfreds med at laget ikke har blitt direkte utspilt.

– Så har vi variert en del med spillere i ulike posisjoner, så vi ser nå mer hvem som passer sammen, sier han og innrømmer at laget må bli mer effektive foran mål og opptre mer kynisk foran eget mål.

Mange russ

Spissen Mats Ueland synes det ser godt ut en måned før seriestart, og han får støtte av Vetle Håvarstein, som pleier å spille på kant. De ser også fram til kampene begynner å rulle, og kampen om poengene tar til. Bjarne Aske, som forøvrig har spillende trener Anders Bjørnsen med seg, liker godt at frammøtet på trening i vinter aldri har vært bedre.

– Det har gjort at vi får trent skikkelig på det vi ønsker, sier han og innrømmer at han er usikker på hva det kan by på av utfordringer at seks spillere i gruppa er russ denne våren.

– Jeg håper det ikke skal by på utfordringer for hvordan vi vil spille, nemlig å styre kamper og lære av de feil vi gjør underveis, sier Aske.

– Jeg tror ikke det vil bli noe problem, sier Mats Ueland.

Tida fram mot serieåpning mot Finnøy skal brukes til trening, og så er det planlagt én treningskamp opp mot 25. april

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...