Satser stort på sjøpølser

Teamet: Vicky Green Samuelsen (f.h.), Mona Ataei, Kristianne Fenes, Hao Lan, Bjørn A. B. Fjærli (bakerst fra venstre) og Torgeir S. Hausken har jobbet hardt siden de startet opp bedriften Eir of Norway i Randaberg i fjor. Foto: Ingvild Olaussen

Høsten 2017 startet selskapet Eir of Norway opp i Randaberg. Siden den tid har bedriften ført de ansatte til både Malaysia og Singapore.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

For de ansatte i Eir of Norway startet gründerdrømmen på Dusavik i oktober i fjor. Fem av bedriftens seks ansatte deltok nemlig på bedriftutviklingsprogrammet Ocean Space i Randaberg, arrangert av X2 Labs.

Dette er et intensivt program, hvor deltakerne i forskjellige team skulle utvikle ti nye bedrifter i løpet av kun fire uker. De ansatte i den nystartede bedriften kom på samme team på dette programmet, og utviklet ideen bak Eir of Norway. Da de fire ukene var omme, ble ideen kåret til programmets beste, og selskapet ble derfor «fast-tracked» for å komme raskt i gang.

Siden den tid har det internasjonale og allsidige teamet jobbet døgnet rundt for å få bedriften på beina. Siden oppstarten på Tangen i Dusavik har Eir of Norway flyttet til Stavanger Øst, hvor de holder til i X2 Labs sine kontorer.

Skal selge sjøpølser

I løpet av de fire ukene jobbet teamet med å finne ut hva som manglet om hvor det er en forespørsel innen havbruk. Dette førte til at de fant en stor etterspørsel etter sjøpølser, som det er mye av langs den norske kystlinjen.

I mange asiatiske land, blant annet i Kina, er sjøpølsen sett på som en delikatesse.

– Det er en stor etterspørsel etter sjøpølse i Kina. Der er det en veldig luksuriøs rett som vi serverer på store feiringer, forteller Hao Lan, som er oppvokst i Kina.

I Kina er sjøpølsen også sett på som veldig næringsrikt og helsebringende.

– I tradisjonell kinesisk medisin er sjøpølsen brukt til blant annet å redusere kolesterolnivået og gi mindre leddsmerter, sier Bjørn A. B. Fjærli.

Skal teste ut i Norge

I Norge i dag fiskes det allerede opp mye sjøpølse fra havet, men da som bifangst sammen med annen sjømat. Teamet i Eir of Norway ønsker å utnytte denne verdifulle bifangsten, som vanligvis bare blir kastet ut i havet igjen. I 2018 er planen deres å teste ut sjøpølsen på det norske markedet, og håper å få den inn til flere lokale restauranter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...