Satser på Harestad skole

BARNESKOLEDEL: Byggetrinn to ved Harestad skole skal ferdigstilles i 2020. Dette er en tidlig perspektivtegning av hvordan bygget er tenkt. Foto: Randaberg kommune Foto: Randaberg kommune

Byggetrinn to ved Harestad skole skal stå ferdig i 2020. Det er alle partiene i Randaberg enige om.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Politikerne i Randaberg ville ikke støtte rådmannens forslag om utsettelse slik at oppstart for byggetrinn to ved Harestad skole blir i 2021. Det skal også bygges et nytt bofellesskap for unge med psykisk utviklingshemming, og prosjekteringen av renovering av Randaberg kirke skal gjennomføres i økonomiplanperioden.

Det er også klart at elevene på ungdomstrinnet ved Goa skole ikke blir flyttet over til Harestad skole fra og med høsten 2019. Politikerne ønsker likevel en utredning av flytting av ungdomstrinnet på Goa der alle involverte parter, inkludert BUK, blir hørt.

De sju politiske partiene i Randaberg klarte å forhandle seg frem til ett felles budsjett for 2018 og økonomiplan for årene 2018-2021. Budsjettet ble lagt fram på formannskapsmøtet torsdag i sist uke og skal vedtas i kommunestyremøtet 14. desember.

Høy lånegjeld

Konsekvensen av politikernes investeringsvilje blir at kommunens netto lånegjeld blir omlag 120.000 kroner per innbygger i år 2020. Deretter er lånegjelden forventet å gå gradvis nedover.

Vedtatt måltall for kommunens lånegjeld er 90.000 kroner per innbygger. Nå ligger det an til at måltallet nås i år 2031, men allerede i 2023 vil lånegjelden være nede på samme nivå som dersom rådmannens budsjettforslag hadde blitt vedtatt. Rådmannen ville utsette bygging av Harestad skole til etter 2021.

Politikerne har i sin økonomiplan lagt inn inntekter på 40 millioner kroner i år 2021 fra salg av tomten fra gamle Harestad skole.

Renoveringen av bassenget på Goa skole og prosjekteringen av Maritimt vitensenter i Tungevågen forskyves i tid i forhold til rådmannens forslag.

Barnehage i skolebygg

Politikerne ønsker sambruk skole og barnehage ved nye Harestad skole, og de har bedt administrasjonen legge fram en sak om hvilke fordeler og ulemper en slik samlokalisering vil ha.

- De første årene etter at Harestad skole trinn to er ferdig, er det ledig kapasitet i bygget. Kanskje kan deler av skolebygget benyttes som barnehage i noen år før det bygges en egen barnehage, sier Kristine Enger.

I formannskapet fjernet politikerne de midlene rådmannen hadde satt av til prosjektering av ny barnehage på Harestad.

Øker ikke eiendomsskatten

Politikerne ble enige om at de ikke ville øke inntektene fra eiendomsskatten ved å redusere bunnfradraget til 570.000 kroner. Bunnfradraget som boligeierne får blir dermed som i dag, 733.000 kroner. Skattesatsen for bolig- og fritidseiendommer videreføres med 3 promille, mens skattesatsen for næringseiendommer beholdes på 7 promille.

Satser på frivillighet

På driftsbudsjettet har politikerne funnet 100.000 kroner i 2018 og 400.000 kroner hvert år i resten av økonomiplanperioden til lokal kontantstøtte. De legger også inn 200.000 kroner hvert år i lønnsmidler til en frivillighets-koordinator i kirken og reduserer på rådmannens forslag til generelle kutt i kirken.

De folkevalgte reverserer også rådmannens kutt i støtten til frivillige lag og organisasjoner, og de bevilger omlag 300.000 kroner hvert år i økonomiplanperioden til en stilling for å sikre barn og unge aktiv fritid.

Må effektivisere

På driftssiden vil politikerne i Randaberg ta utgangspunkt i Kostra-tall og sammenligne Randaberg med andre kommuner når det skal spares inn. Organisasjonen skal effektiviseres gjennom digitalisering, og det skal jobbes med å få ned sykefraværet som nå nærmer seg ti prosent.

- Det blir innsparinger, og det kan være tjenester vi har i dag som vi ikke kan tilby i fremtiden. Vi må se på om det er noen oppgaver kommunen utfører i dag, som vi må slutte med, sier ordfører Kristine Enger.

Samtidig forsikrer hun om at kommunen vil opprettholde de viktige tjenestene overfor innbyggerne.

- Det folk har behov for av hjelp, de viktige tjenestene, skal vi selvsagt fortsette med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...