Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Samstemt fra Brimse: Vi ønsker bedre båttilbud!

Hurtigbåtterminalen: Har man ikke egen båt, starter sjøreisen her. Hilde Frigstad engasjert seg enormt for båt til skole, sier Monica. ALLE Foto: Andreas Ramsay Thorsen Foto: Andreas Ramsay Thorsen

#Dersom man ikke har egen båt, er det ikke bare bare å komme seg til og fra Brimse. Det er daglige avganger mellom øya og hurtigbåtterminalen i Stavan...

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2018 kl 09:17

Dersom man ikke har egen båt, er det ikke bare bare å komme seg til og fra Brimse. Det er daglige avganger mellom øya og hurtigbåtterminalen i Stavanger, men de er for få, og på ukurante tider, synes beboerne på øya.

- Rutetilbudet er havarert, konstaterer Frode Ljosdal, og synes synd på naboens ungdommer som begynte på videregående i Stavanger i høst.

Monica Nielsen forteller at sekstenåringene må være på kaien klokken ti på seks om morgenen, og at de noen dager ikke kan ta returbåt før klokken åtte om kvelden.

- Det har gått greit, men man blir veldig trøtt utover skoleuka, sier sønnen hennes, Ole Marius.

De håper nå på et tilbud man kan leve med i lengden.

Nielsens nabo, Johanne Brendehaug, har gård som per i dag brukes som fritidsbolig, og er ofte på Brimse i forbindelse med helger, ferier, og oppussing av slektsgården. Hun og mannen beror på å sitte på med venner eller grunnskolens skyssbåt utover rutebåttilbudet.

- Med et bedre tilbud kunne vi kanskje bodd her og pendlet til jobb. Vi har nå egen båtplass vi kan bruke når den er satt i stand, men ikke alle de fastboende har det! Så det trengs flere båtplasser her også, sier Brendehaug.

Rennesøy-ordfører Dagny Sunnanå Hausken er enig med dem:

- Det er uholdbart slik det er nå. Hurtigbåten går forbi rett ved øya - det kan da ikke være så vanskelig å justere inn de 5-10 minuttene det tar å stoppe innom? Det var jo nylig et prøvetilbud som ble avsluttet på grunn av klager fra pendlere, men dialogen er ikke avsluttet, og jeg håper at Kolumbus får til en ordning her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...