Samaritanen leverte ambulanse nr. 10 til Albania

Doktor Behar Sina kom ekstra for å ta i mot ambulansen, og var svært glad og takknemlig for gaven. Foto: Ove Johan Harestad

Foreningen Samaritanen i Randaberg leverte den 10. ambulansen til et albansk sykehus.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Grytidlig om morgenen 17. mai satte Ove Johan Harestad fra Randaberg seg bak rattet i en ambulanse. Han satte kursen for den albanske byen Burrel for å levere den 10. ambulansen til et sykehus der.

- 2850 km kjøring fra Randaberg gikk helt fint, jeg var framme hos familien til Aleksander Molla i byen Laci lørdag ettermiddag, forteller Harestad til Bygdebladet.

Denne slitne ambulansen, en Ford, brukes kun til småkjøring og får nå avlastning fra Norge. Foto: Ove Johan Harestad

Ambulansen skulle leveres det aktuelle sykehuset i Burrel mandag ettermiddag, men da Ove Johan skulle starte den søndag var det kun «klikk klikk» å høre fra startmotoren.

- Jeg fikk kontakt med en mekaniker som lovet å hjelpe dagen etter. Ingen jobber på søndag, sa mekanikeren og la til at kona og ungene ville på stranden, sier Harestad.

Siden mekanikeren Harestad fikk tak i kun jobber med elektro, var det behov for nok en mekaniker til for å skru startmotoren ut.

- Det ordnet seg, selv om vi ble noe forsinket til sykehuset i Burrel, der direktør, ansatte og ordføreren ventet. Sykehuset hadde fire ambulanser, men kun to, eller i beste fall én, var i drift, så gleden over å få en ny var stor. Det var lett å se, sier Ove Johan Harestad.

Ordfører Nezir Rizvani (t.v.), sykehusdirektør Alma Voshi og tolk Lindita Beqiri tok i mot ambulansen ved sykehuset. Foto: Ove Johan Harestad

Den beste ambulansen i Burrel var ute på oppdrag nesten hele døgnet for å betjene en by med cirka 10.000 innbyggere, og rundt 40.000 mennesker i regionen som bruker samme sykehuset.

- Ordfører og sykehusdirektør takket for, vi fikk omvisning på sykehuset og selv om vi var forsinket var ansatte der på overtid for å ta i mot ambulansen, sier Ove Johan.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...