Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Salg av nye boliger skal styrke reiselivssenter

Slik vil reiselivssenteret Sjøberg i Østhusvik bli seende ut i framtida. Denne uka behandler planutvalget i Rennesøy kommune planene for 2. gang og skal gjøre et endelig vedtak. Foto: Rennesøy kommune/skisse

Innehaverne av Sjøberg Ferie i Østhusvik vil fortette med nye boliger styrke næringsvirksomheten tilknyttet feriesenteret i bygda. Onsdag 24. oktober skal planen deres vedtas endelig.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sjøberg Ferie er i dag bygget ut med store leiligheter for overnatting og fasiliteter for bevertning. Parkeringsplass, lekeplass og mulighet for å legge til med småbåt er det også.

Eieren Kristoffer Risa har fått utarbeidet en plan som legger til rette for nye boliger på området. Hensikten er å kunne finansiere nødvendig oppgradering av feriesenteret.

Nye og større restaurantlokaler er det blant annet tegnet inn hos Sjøberg, som har drevet med utleie av store ferieleiligheter i 18 år. Dagens restaurantbygg sto ferdig i 2004.

For å styrke næringsvirksomheten er planen å bygge 9 hotellrom og nytt restauranybygg. Nye boliger som den legger til rette for skal selges for å sikre stedets økonomi som fortsatt reiselivs- og turistsenter.

Planen har vært ute til offentlig høring, og den legges fram til 2. gangsbehandling og endelig vedtak i planutvalget onsdag 24. oktober.

Det gule på skissen er boligformål, mens det lilla er næringsformål. Foto: Rennesøy kommune/skisse

I høringsrunden er Fylkesmannen i Rogaland enig med Rennesøy kommune om at Sjøberg utfordret byggehøyder vel mye i sitt opprinnelige planforslag.

Maks byggehøyde blir økt for den midterste delen av område B1 mot at byggehøyden senkes på sidene. Det skal, i følge saksutredningen, gi inntrykk av mindre massiv bebyggelse.

Rekkefølgebestemmelse om at det ikke vil bli tillatt å selge boliger i bygget kalt B2 før utbygging av næringsbygg er startet opp, er endret til at det kan selges to boliger i B2 før dette.

Bygninger med hvite tak på skissene er planlagte, nye, mens bygg med sort tak er det som står på Sjøberg i dag.

På denne siden av dagens restaurant- og konferansebygg skal det reises et nytt, større bygg for samme formål. Kai Risa (t.v.) er daglig leder ved Sjøberg, mens Kristoffer Risa er eier. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...