Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ruster opp gamle Harestad skole

Pusser opp: Lærlingen Chris Thadee i Murmester Haldor Meling AS er godt i gang med opprustningen av enkelte yttervegger på skolen. Foto: Jan Henrik Heggebø

Nå som byggetrinn to av nye Harestad skole utsettes, jobbes det fortløpende med vedlikehold og utbedring av en handlingsplan for videre rehabilitering av det gamle bygget.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Like før jul ble det klart at byggetrinn to ved Harestad skole ikke ble tatt med i økonomiplanen for Randaberg for årene 2019-2022.

I stedet fikk skolen bevilget fem millioner kroner til blant annet nødvendig vedlikehold og opprustning av det gamle skolebygget.

Det som beskrives som nødvendig vedlikehold, mener rektor ved Harestad skole, Petter Hagen, at må konkretiseres og lages en plan for.

- I dialog med politikerne har jeg vært veldig tydelig på at når de nå velger å utsette byggetrinn to av nye Harestad skole, må vi ha konkrete handlingsplaner for rehabilitering og vedlikehold av det gamle skolebygget. Det har jeg blitt lovet, sier rektor ved Harestad skole, Petter Hagen.

Vedlikehold og rehabilitering er nødvendig for å holde den gamle skolen i forsvarlig, driftsmessig stand.

Les også: Skolen er utsatt på ubestemt tid

Fikser murvegg og dusjer

Handlingsplanene for vedlikehold og rehabilitering har politikerne bedt avdeling bygg og eiendom i Randaberg kommune om å lage.

- Vi har fått i oppgave å lage en kort eller mellomlangsiktig handlingsplan for å holde den gamle skolen i gang. Det besluttet politikerne før jul, forteller leder i bygg og eiendom, Bjørn Inge Hetland.

Selve vedlikeholdsarbeidet på skolen pågår fortløpende, og nå er det utskiftninger av dusjer og reparasjon av murvegger som flasser maling som står for tur.

At vedlikeholdsarbeidet er i gang, gleder rektoren.

- Det er veldig positivt at de responderer raskt og setter i gang vedlikeholdsarbeidet, skryter han.

Videre jobber bygg og eiendom med å se nærmere på hva som må og bør gjøres av annet nødvendig vedlikehold på skolen i tiden framover, og så skal det utformes en konkret handlingsplan.

Les også: FAU frykter det blir dyrt å utsette skolen

Bedring: Elevene på gamle Harestad skole har tidligere uttalt at de ikke syntes noe om den flassende skoleveggen. Nå tas det grep. Foto: Jan Henrik Heggebø Foto: Jan Henrik Heggebø

Befaring i februar

Selve handlingsplanen for rehabilitering av gamle Harestad skole jobbes det også fortløpende med å utbedre.

Foreløpig vil ikke Hetland tidfeste når handlingsplanen for rehabilitering er klar.

- Nå skal vi se nærmere på hvordan prosessen blir videre. Det kan godt tenkes at vi står overfor en del tekniske spørsmål rundt ventilasjon, rør og elektriske anlegg. Der har ikke vi den nødvendige kompetansen som kreves, så da må vi eventuelt leie inn andre firma som kan gi oss faglige vurderinger og prisanslag, forklarer Hetland.

Om kort tid, nærmere bestemt i løpet av februar, tar bygg og eiendom sannsynligvis en ny befaring på gamle Harestad skole, for å se nærmere på forholdene.

Som tidligere nevnt i Bygdebladet lå det i rådmannens forslag til budsjett for 2019 inne et forslag om å bruke de fem millioner kronene til utbedringer ved skolen, til blant annet nytt ventilasjonsanlegg, utskiftning av vinduer og utbedring av taket.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...