Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Russedåp på Vistestranda

Naboene vet det nok veldig godt allerede, men i ettermiddag har Vistestranda vært arena for russedåp for avgangselevene ved Randaberg videregående skole. Som musikken, har stemningen vært høy, men feiringen har forløpt uten problemer, forteller blide russ.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Bekymret snakk om ungdommen nå til dags generelt, og den elleville russen især, er en gammel øvelse. Russen selv er bevisste på dette, og tar grep for at festivitasen skal være morsom og trygg, og ikke til unødvendig sjenanse. Dåpen begynte klokken 16, og klokken 21 tar de festen videre til Ålgård.

– Politiet har vært innom og sjekket, og forlot fornøyde. Ikke noen problemer eller noe å utsette, sier Lise Ekehaug.

Hun og venninnen Tiril Gabrielsen er opptatt av at russens rykte skal bli bedre.

– Vi gjør positive ting, som for eksempel bøssebæring hvor vi samlet inn en god del penger til gode formål, sier Gabrielsen.

Nede ved partyteltet står en vakt, som kan fortelle at han er en av fem som er hyret inn av russestyret ved Randaberg videregående skole for å sørge for at arrangementet går fint for seg.

Som en del av dåpen, skal man visstnok «bøtte» ned en øl, men tilsynelatende hadde de fleste deltakerne passet på at det ikke ble for mye på en gang.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...