Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Roligste påske på fem år

Foto: Ingri Gartland / Flickr

Så langt i påsken har Røde Kors registrert langt under halvparten så mange oppdrag som i 2018.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Ikke siden 2014 har færre hatt behov for hjelp i påskefjellet. Det kommer fram i en fersk pressemelding fra Røde Kors.

Langfredag ettermiddag var det rapportert inn 10 oppdrag fra Røde Kors sine 150 vaktstasjoner. I fjor var tallet for samme dag 69.

– Vi er veldig glade for at ikke flere har hatt behov for assistanse denne påsken. Det er mange folk i fjellene og da er det er godt at de aller fleste nyter påsken uten skader eller andre problemer, sier landsrådsmedlem i Røde Kors Hjelpekorps, Marit Haldorsen, i pressemeldingen.

Røde Kors har til nå gjennomført 142 oppdrag av ulike typer, mot 312 i 2018. Haldorsen tror årsaken til færre oppdrag skyldes en sen påske i år, slik som i 2014.

– Påsken i 2014 var som i år sen, og dette påvirker nok skade- og oppdragstallene. I tillegg tror vi det fine været og mindre snø fører til at folk holder seg mer i ro og ikke legger ut på like mange lange og krevende turer i fjellet, sier Haldorsen.

Skader i fjellet kan imidlertid oppstå uavhengig av vær og føre, minner hun om. Bruddskader, forstuinger og sårskader er de vanligste skadene som behandles i påskefjellet, og med solen følger også faren for forbrenning.

– Hvis alle følger fjellvettreglene, sjekker vær- og skredvarsler jevnlig og i tillegg husker på solkrem, ekstra mat og drikke i sekken, håper vi den gode trenden med færre oppdrag fortsetter de siste tre dagene av påsken, sier Haldorsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...