Rolig, sterk og troverdig svensk krim

Foto: Simen Ingemundsen Foto: Simen Ingemundsen

Fengende, spennende og rolig thiller om å svikte og om å ødelegge et vennskap.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Anders de la Motte er en kritikerrost og bestselgende forfatter. Han har de siste årene utmerket seg som en sterk stemme innen spenning-sjangeren. Nordmenns første møte med den svenske krimforfatteren var i 2016, da hans storslåtte romanen "MemoRandom" ble utgitt på norsk. Året etter kom oppfølgeren "Ultimatum", som var en sterk og velkomponert kriminalroman. I 2018 kom første og andre bok i den såkalte "Årstidskvartetten". I vinter er forfatteren aktuell med tredje bok i årstid-serien. "Vinterild" er en litterær godbit for den som liker rolig og forfriskende krim. Forfatteren byr på gåter, som holder interessent oppe til siste setning. Det er som om historien griper fatt i deg, og at du ikke klarer å slippe tak før siste side er lest.

Lucianatten 1987 brenner danseplatting i en skånsk hyttegrend ned til grunnen. En ung kvinne dør i flammene. Under etterforskningen settes venner opp mot hverandre, tillit brytes og familier splittes. Det inntil en ung mann til slutt tilstår mordbrannen.

Tretti år senere arver Laura Aulin sin tante Heddas forfalne hytte. Som tenåring bodde hun der i feriene, med tanten og vennene som trygge punkt i livet sitt. Helt til brannen forandret alt.

"Vinterild" er en velskreven, dramatisk og fengende leseopplevelse. Anders de la Motte byr på flotte miljøbeskrivelser og tegner et troverdig bilde av persongalleriet. Som en av Sveriges mest produktive krimforfattere, har Motte vist gjennom "Årstidskvartetten" at han kan levere kvalitet. "Vinterild" er ingen brutal historie, men forfatteren serverer et rolig plott med flere vendepunkter. Gjennom intriger, holder Anders de la Motte leserne på pinebenken til siste slutt. Jeg gleder meg allerede til neste del i kvartetten og håper den kommer kjapt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...