Rogaland og Sogn og Fjordane topper drukningsstatistikken

I fjor druknet 47 personer i Norge etter fall fra land eller brygge, mens 18 druknet under bading. Rogaland og Sogn og Fjordane var de fylkene med flest drukningsdødsfall i 2018. Foto: Tryg Forsikring

Rogaland var i fjor det fylket der flest mennesker mistet livet i drukning.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

10 mennesker mistet livet i drukning i Rogaland i 2018, og like mange omkom i drukning i Sogn og Fjordane.

I fjor omkom 102 personer av drukning i Norge, det er ti prosent mer enn året før.

Totalt druknet 81 menn og 21 kvinner i fjor. Ni av de som druknet i forbindelse med bading var i 70- eller 80-årene,
mens tre var barn i alderen 9 til 14 år.

Drukningsstatistikken fra 2018 viser at 47 personer falt fra land eller brygge, 18 omkom under bading, og 17 druknet i forbindelse med ulykker med fritidsbåt.

Tryg Forsikring har tidligere oppfordret til en nasjonal dugnad mot drukningsulykker, og forsikringsselskapet har plassert ut 45.000 livbøyer ulike steder i Norge. I Rogaland har Tryg utplassert 3.500 livbøyer.

– Fjorårets stigning i drukningstallene er tragisk, og dette må tas på alvor av myndigheter og samfunnet for øvrig. Vi har en nullvisjon mot trafikkulykker, og resultatet av antall drepte på veiene er nå rekorlavt. Vi trenger en tilsvarende nullvisjon mot drukninger, og den må komme fort, sier samfunnsansvarlig Monica Rimestad i Tryg Forsikring.

– Tryg Forsikring har utplassert 45.000 livbøyer der folk ferdes ved sjø, elver og vann i Norge, forteller samfunnsansvarlig Monica Rimestad i forsikringsselskapet. Foto: Tryg Forsikring

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...