Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Rennesøy på topp når det gjelder unges helse

I 2016 publiserte Bygdebladet dette bildet av elever fra Rennesøy skule i forbindelse med en sak om godt skolemiljø. Folkehelsebarometeret viser at Rennesøy også scorer svært godt når det gjelder ungdoms oppfatning av egen helse. Foto: Arkiv

Rennesøy er blant de ti kommunene i Norge der ungdom er mest fornøyd med egen helse.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Folkehelseinstituttet lager hvert år et folkehelsebarometer der nøkkeltall fra kommunene sammenlignes med tall på fylkes- og landsnivå.

Både Randaberg og Rennesøy kommer godt ut når det gjelder unges oppfatning av egen helse på folkehelsebarometeret for 2018.

I Randaberg svarte 73 prosent at de var fornøyd med helsen i Ungdata-undersøkelsen fra 2016, som danner grunnlaget for Folkehelseinstituttets statistikk. Gjennomsnittet for unge i hele Norge var 71 prosent.

Rennesøy utmerker seg som en av de kommunene der unge er mest fornøyd med egen helse. Der svarte 79 prosent at de var fornøyd.

Både Randaberg og Rennesøy skiller seg i tillegg positiv ut ved at en lavere prosentandel ungdomsskoleelever har vært beruset enn i fylket og på landsplan.

Definisjonen av beruset er da at de én eller flere ganger det siste 12 månedene har drukket så mye at de har følt seg tydelig beruset.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...