Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Rekordmange fullfører videregående opplæring

Leder i Utdanings- og forskningskomitéen i Stortinget, Roy Steffensen, er glad for at flere ungdommer i Rogaland fullfører sin videregående opplæring. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

– Det er god grunn til å skryte av skoleelever og deres dyktige elever for kjempegod jobbing, sier Aleksander Stokkebø (Høyre), medlem i finanskomitéen i Stortinget.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2018 kl 12:36

På fem år mellom 2011 - 2016 fullførte 70,8 prosent av skoleelevene i Randaberg videregående utdanning.

Årskullet 2012 - 2017, altså de som gikk ut i fjor, var det 78 prosent som fullførte sin videregående utdanning.

– Dette er kjempe gledelige tall for Randabergs elever som har gjort et kraftig byks framover. det er all grunn til å være fornøyd med derre, sier Stokkebø, tidligere utdanningspolitiker, nå altså finanspolitiker.

– Hvordan forklarer du dette?

– Først og fremst er det elevene selv og deres lærere som skal ha honnør for innsatsen. Politisk har vi fått en fraværsgrense som gjør at elever er med til stede på skolen, og det henger også sammen med at vi har bygget et sterkere lag rundt elevene med flere helsesøstre. Og så har regjeringen satset mye på etter- og videreutdanning av lærere, svarer Stokkebø.

Les også: – Velg yrkefag.

Kjappere elever i Rogaland
Roy Steffensen (Frp) er leder i Utdannings- og forskningskomitéen i Stortinget. Han er opptatt av å fortelle at det nå kun er skoleelever i Akershus, Oslo og Sogn og Fjordane som ligger foran elever i Rogaland når det gjelder å fullføre videregående skole.

Leder i Utdanings- og forskningskomitéen i Stortinget, Roy Steffensen, er glad for at flere ungdommer i Rogaland fullfører sin videregående opplæring. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

– Rogaland har hatt en fin utvikling, og øker bra. Vår ambisjon er at 9 av 10 skal fullføre, og det er gledelig å se at Rogaland er på rett vei og helt i toppen. Vi skal holde trykket oppe slik at enda flere ungdommer fullfører, blant annet ved å holde på fraværsgrensen, gjøre yrkesfagene mer praksisrettet og få flere lærere i grunnskolen, sier Steffensen. Se tabell.

Tall hentet fra Statistisk Sentralbyrå og som viser elevers evne til å fulleføre videregående skole. Rogaland gjør et godt hopp i riktig retning her.

Roy Steffensen mener den viktigste enkeltårsaken til frafall i skolen er svake faglige ferdigheter i grunnskolen.

– Derfor bruker vi mye penger på å bedre ferdighetene i basisfag og flere lærere på spesielt 1. - 4. trinn. Penger brukt på tidlig innsats er en investering vil vil få tilbake om 20 år i form av reduserte dagpenger, arbeidsmarkedstiltak og arbeidsledighetstrygd, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...