Som daglig leder i Stavanger Oilers skal Terje Haukali lede en bedrift som omsetter rundt 100 millioner årlig. Foto: Sigbjørn Berentsen

Randabergbuen Terje i førersetet på godstoget Oilers

I midten av desember ble Terje Haukali fra Randaberg konstituert som leder i storklubben Stavanger Oilers. Han er beæret.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Selv om jeg hadde hørt noe om dette i forkant, så ble jeg jo beæret da forespørselen kom, sier Terje Haukali til Bygdebladet.

46-åringen har sin oppvekst fra Viste Hageby i Randaberg, og er nå bosatt i Endrestø med kona Kaja, sønnen Benjamin (19) og datteren Rebekka (15).

Som en svært ung mann, med tidsriktig hockeysveis, ble Terje første gang tatt ut på et landslag. Foto: Privat

«Flaggskip»

Som daglig leder i millionbedriften Stavanger Oilers, er det selvsagt en del nytt for Terje å sette seg inn i. Noe fartstid har han etter å ha jobbet som salgssjef i klubben siden mars 2018.

Han er fullt klar over ansvaret som hviler også på hans skuldre ved å bli daglig leder for et flaggskip i norsk idrett.

– Stavanger Oilers er sponsorobjekt nummer fem i Norge, bak blant andre Rosenborg Ballklubb, håndballforbundet og skiforbundet. Med en omsetning på rundt 100 millioner kroner årlig, er klubben et flaggskip i norsk idrett, sier han.

sportFakta

Idrettsleder

Navn: Terje Haukali (46)

Bosted: Endrestø, Randaberg

Aktuell: Er konstituert som daglig leder i Oilers for resten av denne sesongen. Etter sesongslutt skal det vurderes om han fortsetter som daglig leder eller går tilbake til stillingen som salgssjef.

Kombinere jobber

Terje Haukali vet at Stavanger Oilers er svært synlig. Klubben får stor oppmerksomhet og at det gir forventninger.
– Det gir forventninger om at vi skal prestere både sportslig og økonomisk. Da er det greit å ha en flerbrukshall, som den vi har her i DNB Arena, som er inntektsbringende. Vi har en egen arenasjef, men flere i ledelsen er involvert når det gjelder hvilke inntektsbringende aktiviteter det skal satses på.

– Hva er forskjell på jobben din som salgssjef og den jobben du nå har fått?

– Jeg skal fortsatt ha et salgsfokus i tillegg til rollen som daglig leder. Vi har med oss Kjetil Bøe, som var daglig leder før meg til ut mars. Framover skal vi vurdere om det vil gå an å kombinere de to jobbene, så det er bra Kjetil blir med i den overgangsperioden. Hovedforskjellen for meg blir at jeg nå også for personalansvar og ansvar for daglig drift av klubben, sier Terje.

Stavanger Oilers har 15 ansatte i administrasjonen i tillegg til 20 spillere på kontrakt. I tillegg skal breddeklubben Stavanger Hockey følges opp tett og nært.

Stavanger Oilers består av a-laget i toppserien i norsk ishockey pluss et U21-lag (menn).

Ung hockeygutt

Stavanger Hockey, som altså er breddeklubben, har U16- og U18-lag, og det er etablert samarbeid med skolene Jåttåvågen, St. Svithun og Wang via idrettens eget Talenter mot toppen.

Terje (til høyre) hadde æren av å representere Norge under U 20-VM i Canada i 1991 sammen med en lagkamerat fra Bergen, Morten Kristoffersen. Foto: Privat

– Dette bruker Stavanger Oilers betydelige ressurser på, og det er for å dyrke fram våre egne spillere og at vi skal være hele regionens klubb, sier Terje Haukali.

Haukali er et kjent navn i norsk ishockey. Både Terjes far og spesielt hans onkel Jostein Haukali var svært delaktig i å få etablert hockeysporten i Stavanger i sin tid, og også hans to eldre brødre spilte ishockey. Terje fikk derfor ishockey inn i svært ung alder, han fikk de første hockeyskøytene knyttet på føttene da han var bare tre-fire år.

– Ja, det var vel noe sånt, sier han lattermildt.

Valgte Fredrikstad

Terje Haukali var selv aktiv ishockeyspiller på toppnivå mellom 1990 og 1995. Den gangen ble det i Stjernen i Fredrikstad.

– Jeg var 18 år og det var den gang et begrenset tilbud her hjemme. Jeg hadde vært inne på aldersbestemte landslag og hadde også et tilbud fra Sverige. Så ville mor at jeg skulle velge Stjernen siden det ikke ble fullt så langt hjemmefra, så jeg valgte Fredrikstad, sier han. Forøvrig var det også her at han møtte Kaja, som han altså er gift og har to barn sammen med.

Terje må bare også fortelle en historie fra tida i Stjernen da broren Atle gjorde comeback for Viking Hockey kun for å spille mot Terje.

– Han vil jo så gjerne spille mot lillebror, ler han.

Etter 1995 var Terje mett av topp ishockey og vendte hjemover mot Randaberg. Han utdannet seg som elektriker hos Rogaland Elektro, som er et Randaberg-firma. I flere av de siste årene jobbet Terje med Telecom innen Rogaland Elektro.

Samfunnsaktør

Terje sier at han tenkte seg om en dag før han takket ja til å bli daglig leder i Stavanger Oilers.
– Jeg liker utfordringer, svarer han på hvorfor han svarte ja. I tillegg er han svært glad i Oilers, og når han fikk muligheten til å lede dette «godstoget», slik ha uttrykker det, var det ikke så vanskelig å takke ja.

– Hva er drømmen din i en slik jobb?

– Klubbens målsetting er å være et topplag sportslig, å drive sunt økonomisk og skape trygge arbeidsplasser. Det vil jeg gjerne være med på, svarer han og kommer inn på at klubben tar samfunnsansvar.

Terje spilte for Stjernen mellom 1990 og 1995. Bildet er fra denne perioden. Foto: Privat

– Vi har et eget veldedighetsfond, som støtter blant annet kreftaksjonen, Stine Sofie Stiftelsen og Kirkens Bymisjon. Og vi jobber mot elever i ungdomsskolen «Behold korken på», der spillere sammen med komiker Kristian Arntzen møter ungdomsskoleelever for å snakke om å møte utfordringer. Det er flott å se den måten som toppspillerne våre ønsker å være med på dette, sier Terje.

VM-aktuell

Denne uka, 2. januar, reiste Terjes datter Rebekka til Dumfries i Skottland for å spille U18-VM.

Forøvrig er Karen Forgaard (17) fra Bru også tatt ut til dette mesterskapet.

Det norske U18-laget stiller til første kamp søndag 6. januar. Siden Oilers har hjemmekamp mot Manglerud Star 8. januar får ikke Terje og kona Kaja reist bort før onsdag 9. januar, men da er de på plass på tribunen i Skottland.
– Ja, da er vi heiagjeng, sier han og gleder seg til å se datteren i aksjon på VM-isen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...