Randaberg-film vant pris

- Det var første gang jeg fikk tatt turen til Kortfilmfestivalen, og den levde opp til ryktet sitt, sier filmregissør Liss-Anett Steinskog. Fra venstre: Filmens fotograf Leander Håvik, Liss Anett Steinskog med bronsestatuetten, innspillingsleder Pia Louise Edvardsen & produsent Gunhild Oddsen fra GOfilm. Foto: Iain Forbes

Randaberg-filmen Hvalagapet vant Terje Vigen-prisen under kortfilmfestivalen i Grimstad i juni. I juryens begrunnelse står det blant annet at filmen portretterer ung kjærlighet på en naturlig og troverdig måte.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Helt rått å vinne pris, spesielt i så godt selskap, sier filmregissør Liss-Anett Steinskog.

Terje Vigen-prisen ble først delt ut i 1988, og deles ut årlig under kortfilmfestivalen i Grimstad. Vinneren får en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og kr 10 000,-. Prisen går til en norsk kortfilm.

- Det var første gang jeg fikk tatt turen til Kortfilmfestivalen faktisk, og den levde opp til ryktet sitt. Mye fine folk, et bra og variert filmprogram og båtturer i skjærgården, forteller Steinskog.

- Hva er veien videre for Hvalagapet?
- HVALAGAPET fortsetter videre på sin festivalrunde - vi har til nå i år vært innom Minimalen, Berlinale, Oberhausen, Mo&Friese (Hamburg), Barnefilmfestivalen i Kristiansand og Kortfilmfestivalen i Grimstad. Skal også på turne-runde i sør-rogaland i forbindelse med Den kulturelle skolesekken i høst - Så får vi se hvor veien leder videre for filmen, sier Steinskog.

Hele juryens begrunnelse:

"Denne filmen behersker visuell historiefortelling i sin reneste form. Filmen portretterer ung kjærlighet på en naturlig og troverdig måte. Med en sterk registemme og nyanserte rolletolkninger fra de unge aktørene, innehar den et et fullendt cinematisk univers, der omgivelsene bidrar til å gi dybde i scenene. Vi gir Terje Vigen-prisen til Hvalagapet, regissert av Liss-Anett Steinskog."

Prisen gjorde at filmen var på kortlisten til Amanda-nominasjon, men filmen ble ikke nominert.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...