Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Prisen løfter motivasjonen ytterligere

Hederspris: Olav Nybø med hedersprisen som han mottok av Randaberg kommune for sin innsats med å skape nye møteplasser og aktiviteter som bedrer folkehelsen for alle i Den grønne landsbyen. Foto: Kathrine Knutsen

Frivillig innsats har alltid ligget i blodårene på randabergbuen Olav Nybø. Men med hedersprisen fra kommunen i bagasjen er han ekstra inspirert til å gi gass videre.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Etter hvert som det har sunket inn, har det bare blitt større og større for meg. Det er utrolig fint å bli så satt pris på, sier en ydmyk Olav Nybø inne på kontoret sitt på Randabergfjellet.

På veggen bak han er en rekke ulike avisklipp med artikler, reportasjer og portretter fra Stafett for livet og Livsgnistløpet hengt opp. I 2017 har utallige timer med frivillig innsats blitt lagt ned av 62-åringen i akkurat disse to arrangementene - både i forkant, underveis og i etterkant. Og mer skal det bli.

- Det er enormt stort og motta en hederspris for min innsats innenfor disse områdene. Det løfter motivasjonen min ytterligere og gir ekstra giv. Vi har allerede startet på neste runde, gliser sprekingen.

- Neste runde?

- Ja! Både med Livsgnistløpet og Stafett for livet!

På sistnevnte har stafettlederen allerede vært med på å arrangere informasjonsmøte tidlig inn i det nye året. Det skjedde forrige torsdag, og trakk hele 80 personer til Varen kulturscene.

- Møtet var utrolig kjekt. Det var god respons, positiv tilbakemeldinger og seks nye som hadde lyst å være med i arbeidsgruppene, skryter stafettlederen og skjærer ut i en kort digresjon:

- De som leder stafett for livet i Portugal vet jeg må jobbe hardt for at folk skal forstå verdien av å gjøre en frivillig innsats. Her på Randaberg derimot, opplever jeg det helt motsatte. Folk kommer selv og spør om de kan få bidra, og dersom jeg ringer og spør noen om noe er det alltid ja. Det setter jeg enorm pris på, og det gir meg både giv, glede og entusiasme over det jeg holder på med. Og det fortjener de som bidrar - at personen som leder dem gir alt og kan gi glede og motivasjon tilbake! På den måten blir vi gode sammen, og lager noe bra for andre, stråler 62-åringen.

Fremragende innsats

Hedersprisen som Olav mottak første nyttårsdag på ordføreren sin nyttårsmottakelse er ingen selvfølge. Den deles ikke ut hvert år, men når ordføreren mener noen har gjort noe positivt. Noe som skiller seg helt spesielt ut i det året som har gått og fortjener en påskjønnelse som ikke fanges naturlig opp av noen av de andre prisene som gis.

I fjor ble den delt ut til Bygdebladet for å fremme frivillig innsats i kommunen, i år til Olav, som mottok et gravert fat med følgende tekst: «Ordførerens hederspris 2017 tildeles Olav Nybø for fremragende innsats med å skape nye møteplasser og aktiviteter som bedrer folkehelsen for alle i Den grønne landsbyen».

I talen ga randabergordfører Kristine Enger blant annet disse lovordene:

- Olav Nybø er en person som i år har skapt en ny tradisjon i Randaberg. Han fikk med seg en rekke engasjerte frivillige for å lage et arrangement som var det første i sitt slag i Norge. Arrangementet samlet mer enn 1700 deltakere helgen 23.-24 september 2017, og satte Randaberg på kartet nasjonalt og internasjonalt. Arrangementet vi snakker om er selvsagt Stafett for livet, med primus motor Olav Nybø.

- Som om ikke det var nok å lede satsingen med Stafett for livet, lanserte Nybø også nyvinningen Livsgnistløpet våren 2017. Et tre kilometer langt lavterskelløp, med start og mål i Randaberg Arena, som samlet 275 deltakere til en rundtur i Myrå en solskinnsdag i mai.

Hun drog også frem at både Stafett for livet og Livsgnistløpet er to nye og innovative aktiviteter i Randaberg, og at disse er helt i tråd med folkehelsesatsingen i kommunen samt målet om å ha gode møteplasser og aktiviteter som kan favne alle i Den grønne landsbyen.

Verdien

- Hvor mye frivillig innsats betyr for et lokalsamfunn? Alt! slår 62-åringen fast med håndflaten i bordet.

- Og det gir meg mye. Jeg hadde ikke holdt på med det viss ikke. Det er flott å kunne bruke tid på noe som virkelig gir mening. Å skape noe som gir tilbake til personer som trenger det, enten det er Stafett for livet eller Livsgnistløpet. Så er det gleden over å se folk mestrer noe, finner glede i aktivitet og setter pris på at noen legger til rette for dette, sier Olav - som allerede som 19-åring fikk smaken på å bruke seg selv i en slik rolle. Han ble da trener innenfor friidrett, og siden da har det bare ballet på seg.

- Men så skal det sies; å kunne drive på slik jeg gjør krever mye forståelse. Det er tidkrevende og ressurskrevende å drive med frivillig arbeid, og her vil jeg trekke frem kona som alltid er støttende og forståelsesfull. Og som alltid er med i en eller annen rolle på prosjektene jeg begir meg ut på. Det er jeg kjempetakknemlig for - det hadde aldri gått viss ikke. Og heller ikke om jeg ikke hadde hatt så mange andre gode mennesker med solid dugnadsånd rundt meg. Takk!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...