Prioriteringer

Kommunebudsjetter er vedtatt og både i Randaberg og Rennesøy går hele kommunestyret samlet inn i 2018.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Bra i en i en krevende tid, sier de i Randaberg. I Rennesøy marsjerer de samlet mot en ny framtid i ny kommune.

I Randaberg har det handlet mye om skole ettersom rådmannen ville skyve trinn 2 av nye Harestad skole ut i tid. Samtidig reagerte foreldre på Grødem mot sammenslåing av klasser, som de mener ville gitt svakere satsing på tidlig innsats. Men politikerne har snudd på dette.

I Rennesøy fikk de folkevalgte et budsjettforslag fra rådmannen som følger opp mye av det de ønsket. Ikke minst for utbygging i Vikevåg sentrum, som henger sammen med byggingen av den nye kommunen rennesøybuen skal inn i fra 2020.

I tillegg har rennesøypolitikerne lagt tilbake innsparinger som rådmannen anbefalte i sykehjem og skole. Det er et mål for dem å gå inn i Nye Stavanger med det nivået på tjenestene som er i dag.

Med en stadig økende lånegjeld var det imidlertid overraskende at politikerne i Rennesøy ville prioritere et nytt kirkebygg ved Hausken kyrkje. Nesten 16 millioner kroner har de satt av, til glede for kirka selvsagt.

Men når kirkelig fellesråd og kommunen ikke en gang er enige om plasseringen på Hausken, er starten dårlig. Kommunestyret har i det minste tydelig uttalt at 15,6 millioner er rammen de må forholde seg til.

Det er viktig at også Rennesøy holder seg til at maks lånegjeld per innbygger i Nye Stavanger kommune skal være maks 60.000 kroner. Den er langt over det i dagens Rennesøy kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...