Prioriterer psykisk helsearbeid

Fornøyd: Johannes Olsen (f.v.), Mirjam Ydstebø, Gro Andrews Steine og Stein Flom-Jacobsen er fornøyde med det de har fått til med et stramt budsjett. 12. desember ble fellesforslaget fra KrF/Frie borgerlige, Ap/Tverrpolitisk gruppe og FrP vedtatt i kommunestyret. Foto: Ingvild Olaussen

Kommunestyret i Kvitsøy kommune vedtok på tirsdag budsjettet for 2018.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Budsjettet som ble vedtatt er et fellesforslag fra Felleslisten KrF/Frie borgerlige, Ap/Tverrpolitisk gruppe og FrP, som bygger på rådmannens budsjettforslag med noen endringer.

Fellesforslaget inneholder en satsing på forebygging av psykiske lidelser og tidlig innsats. Derfor skal kommunen bruke 25.000 kroner mer på psykisk helse i 2018.

Av de 25.000 kronene ønsker politikerne at 10.000 av dem skal brukes på kursing og kompetansebygging for foresatte, ansatte og andre som er tett på barn og ungdom. I tillegg skal kommunen bruke 15.000 kroner på tiltak for ungdom i arbeidet med tidlig innsats og forebygging av psykiske lidelser.

Rådmannen og politikerne i Kvitsøy kommune har jobbet med et stramt budsjett for 2018. Kvitsøy er den kommunen i Rogaland som har lavest vekst i inntekter med kun 1 prosent økning.

For å få mer midler skal kommunen øke inntektene fra gjestehavnene fra 120.000 kroner til 168.000 kroner årlig. I 2017 koster det 150 kroner per døgn å ligge til kai ved Gamlekaien og 100 kroner per døgn på Grøningen. Nå skal prisene øke til henholdsvis 200 kroner og 150 kroner døgnet.

I det vedtatte fellesforslaget er det ikke planlagt noen store investeringer i enkeltprosjekter i 2018. Til neste år skal kommunen investere 350.000 kroner i kirkerehabilitering, 300.000 kroner på et nærmiljøanlegg på Langøy, 200.000 kroner på oppgradering av fiskemottaket og 200.000 kroner på vannledning til klekkeriet.

I tillegg skal benker og det estetiske inntrykket på Gamlekaien oppgraderes for 20.000 kroner.

Kommunens store investeringer, som Kvitsøy Idrettspark, skal inn i budsjettet for 2019.

I 2018 skal kommunen gi 30.000 kroner mer til frivillige lag og organisasjoner enn tidligere år. Summen skal altså økes fra 270.000 kroner til 300.000 kroner.

I tillegg skal Kvitsøy arbeide videre med utvikling av Kultursentrum Grøningen i 2018.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...