Premiere og rød løper

Pakket og klare: Neste uke reiser Sina Håland og Sivert Goa til Berlinalen for å gå på den røde løperen og være med på den internasjonale premieren til «Hvalagapet». Foto: Ingvild Olaussen

Sina Håland og Sivert Goa har funnet fram finstasen og pakket kofferten. Neste uke står de på den røde løperen i Berlin på den internasjonale premieren til «Hvalagapet».

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2018 kl 15:28

På mandag reiser 13-åringene fra Randaberg til Berlinalen, den internasjonale filmfestivalen i Berlin. Sina og Sivert spiller hovedrollene i kortfilmen «Hvalagapet», som har sin internasjonale premiere på festivalen på tirsdag.

Her skal de gå på den røde løperen og være med på intervju på premieredagen. Filmen skal vises på festivalen hver dag fra 20. til 23. februar.

– Dette blir veldig spennende. Først forsto jeg ikke helt hvor stort dette er, men nå vet jeg at det å komme med på festivalen er en veldig stor ting, smiler Sina.

– Ja, dette blir kult. Filmen skal bli dubbet live mens den vises, og vi skal få tolk mens vi blir intervjuet, legger Sivert til.

En festival i verdensklasse

Skuespillerne har litt erfaringer med filmvisninger fra før av. De har vært med på filmens premiere i Varen og blitt intervjuet på Rogalerret. Sina var også med på kortfilmens norske premiere på Amanda-festivalen i Haugesund.

Men randabergbuene har aldri vært med på noe så stort før. Berlinalen er nemlig er av verdens største og mest besøkte filmfestivaler, med over 334.000 billetter solgt i fjor.

– Nå skal vi sette lille Randaberg på kartet, spøker Sivert.

I tillegg til å være med på visningene av sin egen film, håper 13-åringene på å se noen av de andre filmene på festivalen og kanskje til og med en kjendis.

– Det hadde vært kjekt å se noen kjendiser der. Jeg vil se Leonardo DiCaprio, smiler Sina.

– Ja! Og Tom Cruise, legger Sivert til.

Én av 2000

Ungdommene reiser til Berlin sammen med mødrene Marita Håland og Kristin Stapnes. Sammen med dem reiser også filmens regissør, Liss-Anett Steinskog, som også er fra Randaberg, og produsentene fra produksjonsselskapet GOfilm.

På Berlinalen skal kortfilmen konkurrere mot 18 andre kortfilmer i Generation Kplus-programmet, hvor den kan vinne Krystallbjørnen eller juryprisen. Dette programmet er for kortfilmer laget for barn fra 4 til 14 år. Totalt ble over 2000 bidrag sendt inn til programmene Generation Kplus og Generation 14plus (for ungdom fra 14 til 18 år).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...