Politisk nei til riving i Endrestø

Ordfører Kristine Enger oppfordrer velforeninger i Randaberg til å vurdere et samarbeid for drift og løpende vedlikehold av aktivitetshuset i Endrestø. Kim Stian Kolnes i Viste Hagevelforening er avviser ikke tanken om å få med flere på en avtale med kommunen etter modell fra Friluftslivets hus på Randabergfjellet. Foto: Sigbjørn Berentsen

Formannskapet i Randaberg sa nei til avtale som medfører riving i Endrestø. Ordføreren oppfordrer til å lage et velforeningenes hus i Randaberg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Jeg ønsket å signalisere en mulig vei videre for et hus som jeg mener har en bruksverdi, sier ordfører Kristine Enger.

Det gjelder aktivitetshuset i Endrestø, som Randaberg menighet ikke lenger har behov for og vil overlate til kommunen.

Formannskapet utsatte saken i november i fjor. I mellomtida har det vært en del møteaktivitet.

Forrige torsdag fremmet rådmannen saken på nytt i formannskapet. Avtalen han hadde forhandlet fram med menigheten hang fortsatt med. Formannskapet sa enstemmig nei til den.

Gunnhild Vårvik Tangeland (Krf) fremmet forslag om at aktivitetshuset med alle rettigheter skal overdras til Randaberg kommune for 500.000 kroner.

Forslaget fikk et knapt flertall, fem mot fire. Ap, Sp, Krf og uavhengig (Gunnar Hiim) stemte ja. Høyre, Frp og uavhengig (Thor Geir Harestad) stemte nei.

Ordfører Kristine Enger (Ap) fikk med en såkalt protokolltilførsel om at kommunen skal imøtese en henvendelse fra Viste Hageby velforening med flere for om mulig å kunne realisere et velforeningens hus i Randaberg.

Ordfører Kristine Enger oppfordrer velforeninger i Randaberg til å vurdere et samarbeid for drift og løpende vedlikehold av aktivitetshuset i Endrestø. Kim Stian Kolnes i Viste Hagevelforening er avviser ikke tanken om å få med flere på en avtale med kommunen etter modell fra Friluftslivets hus på Randabergfjellet. Foto: Sigbjørn Berentsen

Aktuell modell

- En avtale etter modell fra Friluftslivets hus på Randabergfjellet kan være en vei å gå, sier Kim Stian Kolnes, leder i Viste Hageby velforening.

Det er ordføreren som ivrer for den modellen, hvor speideren og sykkelklubben har avtale med kommunen om vedlikehold på Randabergfjellet.

- Vi ser for oss en avtale med drift og løpende vedlikehold av aktivitetshuset, men ikke å ta over ansvaret for huset, sier Kolnes og ser for seg at det kan etableres en organisasjon, et husstyre, som både velforeningen i hagebyen og andre velforeninger i Randaberg lager sammen.

Saken behandles også i kommunestyret neste torsdag. Siste ord er ikke sagt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...