Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Vannscooter må reguleres strengt

Alexander Rügert-Raustein i Miljøpartiet De Grønne i Randaberg har tydelig ikke særlig sans for at regjeringen 18. mai i år opphevet forskriften for bruk av vannscooter i Norge. Han vil ha kommunestyret i Randaberg med på å lage en egen forskrift for kommunen eller i samarbeid med andre kommuner. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

– Det skal være et kommunalt ansvar å regulere vannscootere, sier Alexander Rügert-Raustein i Miljøpartiet De Grønne i Randaberg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2017 kl 08:06

18. mai i år opphevet Høyre/Frp-regjeringen forskriften for bruk av vannscooter i Norge. Nå er denne farkosten regulert på linje med småbåter.

Alexander Rügert-Raustein har merket seg regjeringen opphevelse og synes ikke særlig om det. I en interpellasjon torsdag 22. juni vil han gjerne ha kommunestyret i Randaberg med seg på følgende:

1) Randaberg kommune viderefører «Forskrift for bruk av vannscooter og lignende» innenfor sine kommunegrenser inntil egen forskrift er på plass.

2) Randaberg kommune ber rådmannen å jobbe med en egen forskrift som del av kommuneplanrullering der bruk av kommunens sjøareal skal reguleres nærmere.

3) Randaberg egen forskrift skal i like stor eller større grad verne om vår kyst som forskriften som er opphevet.

4) Rådmannen søker samarbeid med nabokommunene som initiert av av Ryfylke friluftsråd med sikte på en felles eller mest mulig lik forskriftsutforming.

Forskriften som nå er opphevet tillot bruk av vannscooter i en avstand på minst 400 meter fra strandlinja.

– Det betød et vern, og for å opprettholde dette bør en ny forskrift være minst like streng som den som er opphevet. Alternativt kan bruk forbys slik det nå skjer i mange kommuner over hele landet, sier Alexander Rügert-Raustein.

Saken blir debattert i Randaberg kommunestyre torsdag 22. juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...