Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Utvidelse Sørbø kirkegård kan bli 1,2 millioner dyrere

Utvidelse av kirkegården her ved Sørbø kirke på Rennesøy blir atskillig dyrere enn det kommunen hittil har sett for seg. Nå blir det opp til formannskapet torsdag 1. juni å si noe om hvor omfattende prosjektet vil bli. Nå har de bevilget 2,5 millioner, mens innhentede priser på 3,9 millioner kroner. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Hvis kirkegården på Sørbø i Rennesøy ikke skal få vesentlig annet utseende enn i dag, må politikerne bevilge 1,2 millioner kroner mer til den forestående utvidelsen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Kommunestyret har alt satt av 2,5 millioner kroner til utvidelse av kirkegården på Sørbø.

En prisforespørsel kommunen har hatt ute på Doffin (Database for offentlige innkjøp), viser at det er behov for mer penger enn 2,5 millioner som er tilgjengelig nå.

På Doffin beskrev Rennesøy kommune at en ny natursteinsmur skal være mest mulig lik den som er ved Sørbø kirke i dag. Nye porter skulle også være lik den eksisterende porten ved kirkas hovedinngang.
Kommunen ønsker også aller helst å asfaltere ny parkeringsplass og merke opp parkeringsplassene på den.

Teknisk Bård Ove Pedersen har forholdt seg til den totale økonomiske rammen til prosjektet, 2,5 millioner kroner. Derfor er prosjektet redusert for å kutte utgifter.

Men selv om ny natursteinsmur blir redusert og i stedet bruke annet gjerdemateriell, gruse parkeringsplassen i stedet for å asfaltere og ikke merke opp parkeringsplassene, redusere beplantning, flytting av hekk og kutte ut en ny vannpost blir det dyrere enn 2,5 millioner kroner. Cirka 200.000 kroner mer er det uansett behov for.

Ved reduksjon av prosjektet, som beskrevet, vil området få et helt annet uttrykk og det vil ikke bli utført i samme stil som eksisterende natursteinsmurer, bemerker teknisk sjef.

Rådmannen anbefaler nå at prosjektet utvidelse Sørbø kirkegård blir tilført 200.000 kroner i tillegg til 2,5 millioner kroner, som altså allerede er bevilget.

Saken ble diskutert i byggekomitéen 4. mai i år, og der ble de enige om sende saken til formannskapet fordi kostnadsbildet nå er betydelig endret.

Formannskapet behandler saken torsdag 1. juni. Hvis politikerne der vil fullføre prosjektet slik priser innhentet på Doffin tilsier, må de bevilge 1,2 millioner kroner til. Da vil prosjektet ivareta det kulturhistoriske landskapet rundt Sørbø kirke bedre, og total kostnadsramme for det er 3,9 millioner kroner.

Tor Bernhard Harestad (Frp) er leder i byggekomitéen. Han mener at utvidelsen av kirkegården på Sørbø må gjøres skikkelig med en gang.

– Jeg vil anbefale at vi bevilger det som er nødvendig, så får det heller koste noe mer enn vi hadde tenkt. Dette handler om en verdig slutt på livet til folk, og det gjelder like mye på Sørbø som for kirkegårdene på Vestre Åmøy og Hausken, som vi også har brukt mye penger på, sier han.

Harestad mener at ekstrabevilgning til Sørbø kirkegård kan tas fra kommunens disposisjonsfond.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...