Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Tjenesteproduksjonen koster mer enn forventet

Rådmann Magne Fjell (.t.v) og økonomisjef Per Blikra i Randaberg kommune. Foto: Arkiv

De ulike tjenesteområdene i Randaberg kommune, eksempelvis oppvekst, skole, pleie og omsorg, bruker mer penger enn forventet, 5 - 10 millioner kroner. I tillegg svikter skatteinntektene med et like stort beløp.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Randaberg kommune har fortsatt stramme økonomiske rammer, sier rådmann Magne Fjell og økonomisjef Per Blikra. De minner om at kommunen har mange store investeringer i år og de neste årene.

På med sparebrillene

– For å få 2018-budsjettet i havn for å kunne håndtere framtidige investeringer, er det viktig at alle avdelinger og tjenesteområder har fokus på budsjett og kostnader, i tillegg til kvalitet, innhold i og omfanget av tjenestetilbudet, framholder Fjell og Blikra.

Torsdag 18. oktober er det møte i formannskapet og rådmannen legger fram den andre tertialrapporten i år. Tertialrapporten gir folkevalgte og andre en oversikt over den økonomiske situasjonen for Randaberg kommune etter årets åtte første måneder.

Kostbar døgntjeneste

Over 12 sider forklarer rådmann og økonomisjef om kommunens økonomiske realiteter så langt i år. Ett hovedpoeng er at ulike tjenesteområder bruker mer penger enn forventet, og rådmannen instruerer nå om at lederne trekker i tømmene og holder igjen, selvsagt uten at det nevneverdig skal gå på bekostning av kvaliteten i det som tilbys innbyggerne.

Innenfor helse og velferds tjenester ligger de an til å bruke mer enn 4,2 millioner kroner i år. For den delen som driver med heldøgnstjenester (pleie og omsorg) er prognosen at det vil brukes cirka 5 millioner kroner mer i 2018.

Krevende kutt i skolen

Det som heter Oppvekst, som er skole, barnehage og barnevern, bruker også mer penger enn forventet i 2018-budsjettet. I forhold til skoleåret 2017-2018 er skolens budsjett kuttet med 2,9 millioner kroner i skoleåret 2018-2019.
Rådmannen påpeker at kuttet i skolen gjør det vanskelig å få skolens budsjett i balanse i år, men at det vil hjelpe på med forventede innsparinger som er lagt inn i 2019.

For få byggesaker

Selv med færre arbeidsledige opplever Randaberg kommune at ytelser til økonomisk sosialhjelp øker. En del av denne økningen forklares med at flere bosatte flyktninger ikke kommer i jobb når de er ferdige med introduksjonsprogrammet. De trenger økonomisk sosialhjelp.

Tjenesteområdet Plan og miljø sliter med å få de inntektene som er budsjettert med i år, spesielt innen byggesak. Det er rett og slett for få byggesaker til behandling, og da får ikke kommunen så mye inntekter som forventet.

Dyr hjemmeside

Sentraladministrasjonen bruker også for mye penger. 3,6 millioner kroner mer enn budsjettert er brukt så langt i år.

«Kommunikasjon og demokrati» hører inn under Sentraladministrasjonen, og har et overforbruk på 527.000 kroner. I hovedsak skyldes dette for mye betalt i porto og vedlikehold av kommunens nye hjemmeside på internett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...