Stavangerregionen Havn IKS positiv til å lage regler for bruk av vannscooter

Foto: Andreas Ramsay Thorsen (arkiv)

Det er mulig å lage egne regler for ulike fartøyer på sjøen, eksempelvis vannscooter. Stavangerregionen Havn IKS vil jobbe videre med saken for å få dette på plass.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2018 kl 08:08

– Det høres fornuftig ut med noen regler for å føre vannscooter, sier Johnny Vigre. Han driver bedriften Rennesøy ATV og vannscooterutleie i Østhusvik, og denne sommeren har han hatt en del forespørsler fra dem som har ønsket å leie vannscooter.

I ett år har det vært jobbet i stavangerregionen med å lage en forskrift som regulerer bruk av blant annet vannscooter. Nå er ting i ferd med å skje.

– En forskrift som Borg Havn har laget er nå godkjent av Kystverket, sier Merete Eik, havnedirektør i Stavangerregionen Havn IKS, til Bygdebladet.

Den lille bedriften i Østhusvik har selv egen retningslinjer for utleie av vannscooter. Deriblant at en må ha fylt 20 år, og de leier aldri ut etter klokka 21 på kvelden. Det siste er naturligvis vanskelig å kontrollere, sier Johnny Vigre, men det vil løse seg om det kommer regler som kan ha et forbud mot å kjøre så seint på kvelden.

I Borg Havn sin forskrift er det eksempelvis forbud mot å bruke vannscooter til sport og lek i tidsrommet 21.00 - 08.00, og forbudt for annet enn transport- og nyttetrafikk i samme tidsrom.

Styreleder i Stavangerregionen Havn IKS, Christine Sagen Helgø, mener det trengs sterkere regulerin av bruk av vannscooter. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Styreleder i Stavangerregionen Havn IKS, Christine Sagen Helgø, mener Borg Havn sin forskrift er et godt utgangspunkt å jobbe videre med for å lage en regional forskrift for kystkommunene i stavangerregionen.

– Utviklingen i bruk av vannscooter viser at det trengs ytterligere regulering av bruken, sier Sagen Helgø til Bygdebladet og mener det er bra om en får til et felles regelverk for alle regionens kystkommuner.

Les også:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...