Stavanger Høyre møtte ivrige Rennesøy-elever

Elevrådet sammen med politikere og rektor i skolegården, der Rennesøyhallen også ligger og som skolen er godt fornøyd med. Sissel Knutsen Hegdal (bak til venstre), rektor Erik Nielsen, Tormod W. Losnedal og Frank-Arild Normanseth ytterst til høyre. Foto: Sigbjørn Berentsen

Sissel Knutsen Hegdal, Frank-Arild Normanseth og Tormod W. Losnedal fra Stavanger Høyre besøkte Rennesøy skule tirsdag formiddag. Det ble et fint møte.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2019 kl 03:41

Politikerne ønsket å gjøre seg kjent med skolen, som de i forkant hadde hørt mye bra om.

– Vi skal slå oss sammen til en ny felles kommune, Rennesøy, Stavanger og Finnøy, så besøket er ledd i forberedelsene til det, sier Knutsen Hegdal.

Høyre-representantene møtte rektor Erik Nielsen og elevrådet ved skolen.

– Vi har latt oss imponere av av driften på Rennesøy skule, for eksempel deres systematiske tilnærming til undervisning og fokus på skolemiljø og trivsel, som er viktig for å kunne konsentrere seg til å jobbe godt. De gjør noe riktig her og har samtidig ambisjoner på vegne av elevene, sier Hegdal Knutsen, som er leder i kommunalstyret for oppvekst i Stavanger kommune.

Frank-Arild Normanseth, som er politiker for Høyre i Rennesøy, trekker fram at Rennesøy skule hadde gode resultater ifjor, eksempelvis ved nasjonale prøver. Faktisk var den blant de beste skolene i Rogaland.

– Her er mye ta med seg inn i Stavanger-skolen og Rennesøy skule kan selvsagt lære mye av å bli en del av skolen i Nye Stavanger, sier han og legger til at rektor blir en del av et større kollegium i den nye kommunen.

– Vi har mye å lære av hverandre, og vi kommer inn med innstillingen at vi kan bidra med noe, sier rektor Erik Nielsen og legger til at han allerede er en del av rektorkollegiet i Stavanger, som han oppfatter som positivt.

Les også: Vil involvere ungdom.

Hele elevrådet var med på møtet med Høyre-politikerne torsdag formiddag. De fortalte om skolemiljøet sitt, om høy trivsel som jevnt over gir gode resultater for elevene.

– Kjekt at noen kommer og vil lytte til oss, og vi føler oss hørt, sier Mina Helland Mathiesen.

Jonathan C. K. Schei synes det var greit å kunne lufte ut litt og si til de besøkende hva de ønsket. De andre er enige.

Les også: Ble imponert. (Besøkte skolen i 2017)

– Dere blir snart en del av Stavanger-skolen, hvordan blir det, tror du?

– Jeg tror ikke det blir særlig store forskjell, vår skole ligger her den er og vil fortsatt gjøre det.

– Vi har godt skolemiljø der elevene trives godt, som nok kommer av at vi ikke er altfor mange elever. Slik vil vi gjerne at det skal være også selv om Rennesøy snart blir en bydel i Stavanger kommune, sier Kristina Eiane.

Rektor Erik Nielsen forteller at det for tiden er 220 elever ved Rennesøy skule, som ble rein ungdomsskole fra skoleåret 2017 - 2018, altså elever i 8. - 9. og 10. klasse.

Foto: Sigbjørn Berentsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...