Søker 6,3 millioner fra staten

Fra et møte i styringsgruppa for Nye Stavanger kommune i formannskapssalen i Stavanger Rådhus. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Nye Stavanger kommune har søkt om 6,3 millioner kroner fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet som ledd i arbeidet med å binde sammen kommunene Stavanger, Finnøy og Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I statsbudsjettet 2017 er det satt av 150 millioner kroner i en «tilskuddsordning til veier, bredbånd og andre digitaliseringstiltak» til kommuner som skal slå seg sammen.

Finnøy, Rennesøy og Stavanger vil gjerne ha tak i noen av disse pengene. 1. juni sendte rådmannen i Stavanger, Per Kristian Vareide, og prosjekkoordinator Kjartan Møller, søknad om følgende til departementet (i prioritert rekkefølge):

1) Gjennomføring av regulering, detaljprosjektering, arkeologiske undersøkelser og eventuelt grunninnløsing til gang- og sykkelvei mellom Sokn og Austre Åmøy: 2 millioner kroner.

2) Bredbånd - oppvekstsentre/barnehage i Finnøy: 1 million kroner.

3) Digitalisering av byggesaksarkivene i Rennesøy og Finnøy: 2 millioner kroner.

4) Trådløs dekning i kommunale bygg i Rennesøy og Finnøy: 1,3 millioner kroner.

I 2014 satte Stavanger kommune av 5 millioner til gang- og sykkelvei på Austre Åmøy. Men siden Rogaland fylkeskommune ikke har stilt opp med sin andel, dette er fylkesvei, har prosjektet ligget i ro. Fylkeskommunen stiller seg positiv til at kommunene søker finansiering fra annet hold og gjennomfører prosjektet.

Bredbånd i skole og barnehage på øyer i Finnøy som ikke er landfast er nødvendig, påpekes det i søknaden. Lærere opplever ofte stor frustrasjon ved at de må avbryte undervisning fordi nettdekningen ikke fungerer som det skal.

Digitalisering av byggesaksarkiver i Rennesøy og Finnøy vil gi mer effektiv bruk av offentlige ressurser og bedre tjenester til innbyggere og næringsliv, blir det påpekt i søknaden. Dessuten er papirarkivene daglig utsatt for slitasje, og bør digitaliseres raskt sånn at de ikke skal forsvinne.

I søknaden om penger påpekes også viktigheten av at en ikke skal oppleve det annerledes om en kobler seg opp på nett i en barnehage i Østhusvik eller på en skole i Stavanger.
Derfor er det nødvendig å oppgradere trådløse sendere slik at alle kommunale bygg i Rennesøy og Finnøy har trådløs dekning.

Siste med #KommunereformVis flere

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap om kommunenes holdninger til kommunestruktur

Ny runde om kommunestruktur

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap.

Fylkesmannen skal stimulere i ny runde om kommunegrenser

– Lite framtidsrettet grense

Kommunegrense Randaberg - Nye Stavanger.

– Nær folk er viktig når vi skaper en ny kommune

Sp: – Tjenester nær folk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...