Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Rennesøypolitikere vil se en virkelig god plan for motorcrossbane før de sier ja

Her ved skytebanen på Eltarvåg er et motorsportanlegg mest aktuelt. Det snakker iallfall de fleste om. Politikerne ber nå om en realistisk plan for finansiering og driftsmodell hvis det skal bli noe av. Foto: Sigbjørn Berentsen

Kommunestyret i Rennesøy heier fram initiativet om en motorcrossbane i kommunen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2017 kl 12:34

Innbyggerforslaget er Torleiv Jansen Bru sitt. Han har samlet, via det som heter «Min sak», 237 underskrifter for motorcrossbane i Rennesøy kommune. Rådmannen la fram innbyggerforslaget i kommunestyret forrige torsdag, uten innstilling.

- Det er kjekt med sånne initiativ, det viser at innbyggerne er interessert i å få ti noe, sa ordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp) og åpnet for debatt i kommunestyret.

- Et interessant initiativ, sa varaordfører Jostein Eiane (Krf) og fortsatte:

- Det avspeiler en økende interesse for sporten.

Varaordføreren sa at henvendelser om denne saken har økt med tiden, og det viser at kommunen må ta fatt i den i forbindelse med rullering av kommuneplanen.

- Så har jeg respekt for at dette krever ressurser, og har formidlet det til initiativtakeren at det trengs en klubb og samarbeid for å få til en god drift. Jeg ser ikke for meg et kommunalt driftsansvar, men er positiv til at kommunen skal være med å legge til rette for gruppa som ønsker å få dette til, sa Eiane.

Elin Schanche (Høyre) mente også at det er positivt når innbyggere tar initiativ som dette.

- Vi trenger tilbud også til barn og unge som gjerne ikke er med i for eksempel fotball, sa hun og kom inn drift av et motorsportanlegg.

- Jeg er enig med varaordføreren om at dette ikke er et kommunalt ansvar, men jeg er positiv til å ta det inn i kommuneplanen og at kommunen skal delta positivt i prosessen, sa Schanche, som også er leder i hovedutvalg for plan miljø og utvikling (PMU).

- Et fantastisk initiativ, sa Magnus Hodnefjell (Sp). Utover å slutte seg til det Eiane og Schanche sa, oppfordret han initiativtakerne om å gå i dialog med andre motorsportklubber med mål om å lage en egen klubb.

- Da kan en vise at det er substans i dette, sa Hodnefjell og mente det vil være et viktig signal overfor grunneier der motorsportanlegget er tenkt plassert.

Og det aktuelle stedet de fleste tenker på, er det som var aktuelt for 10 år siden: ved skytebanen i Djupedal ved Eltarvåg.

Jørn Kyle Finnesand (Frp) er like positiv, men han benyttet muligheten til å minne om at det er lite interessant å ekspropriere grunn for å lage motorsportanlegg.

Så vedtok kommunestyret, enstemmig, å be initiativtakerne jobbe med forslag til lokalisering, budsjett, finansiering og driftsmodell, og at kommunestyret vil vurdere å legge tiltaket inn i kommuneplanen, som altså rulleres nå.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...