– Vi trenger et sted å være

Vil gagne alle: Hannah Frostestad, Synne Nilsen Valle og Mons Køningsberg i 9a ved Harestad skole mener at et sted innendørs, hvor ungdom kan samle seg i Randaberg sentrum, vil gi mange positive virkninger. Foto: Andreas Ramsay Thorsen Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Elevene ved Harestad skole er ikke fornøyde med svarene de har fått på sin forespørsel om å få på plass et sted de kan samles innendørs i Randaberg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Forrige torsdag var det møte i Barn og unges kommunestyre (BUK). En av sakene som ble fremmet, av representanten Mons Køningsberg fra Harestad skole, het «Et sted å være for ungdommen på Randaberg». Vedtaket ble at kommunen ser på alternative plasser å være på fritiden for unge på Randaberg, og legger fram resultatet i neste BUK-møte i september 2019.

- Fikk ikke svaret vi ville ha

Elevene var ikke helt fornøyd med resultatet.

- Vi fikk ikke svaret vi ville ha. Jeg føler at de unnskylder med at vi har et sted - U59, eller kjelleren på biblioteket, men der kan vi bare være på deres premisser, sier Hannah Frostestad, som legger til at de tidvis har blitt kastet ut av kjelleren.

- Dessuten stenger de tidlig der, nevner Køningsberg.

Elevene mener at ungdommens behov burde prioriteres av kommunen. Frostestad og Synne Nilsen Valle hadde i forkant av BUK-møtet et leserinnlegg i Bygdebladet, hvor de presenterte flere forslag, men de føler seg ikke hørt. Selv om det blir greiere å være lenge utendørs nå i sesongen, mener de at det er viktig å få noe på plass.

- Nå som det går mot sommer, trenger vi ikke et slikt sted like mye, men når det er høst og vinter gjør vi det, sier Køningsberg.

Frostestad mener at et slikt sted også vil øke tryggheten til sammenligning med å «reke gatelangs».

Gir mindre problemer

Køningsberg påpeker at det er ungdom som ikke har noe å gjøre, eller et sted å være, som begår hærværk og ugagn.

- Folk klager på ungdommen som er ute og henger, men vi vil jo ikke det, påpeker han.

- Ingen foreldre vil ha 20 ungdommer i hus, sier Frostestad.

Hun forstår godt det, men ser flere uprøvde muligheter:

- Vi trenger ikke en stue med TV. På Tastasenteret er det et sitteområde som er åpent etter at butikkene stenger. Hvorfor ikke gjøre slik på Sentrum 21? Vi trenger bare et sted å sitte under tak.

Hun sier at alle slike forslag er blitt avslått. Køningsberg ser seg ut Randaberg Forsamlingshus som et alternativ.

- Hvor vanskelig kan det være å holde åpent der, med voksne til stede, og stenge ved midnatt, undrer han.

- Vi har jo Natteravner, så hvorfor kan ikke noen voksne gjøre det, spør Frostestad.

Ingen grunner til avslag

Elevene tror at det ikke trenger å være så vanskelig.

- Jeg skjønner at man kan være redd for dyrt teknisk utstyr, men slikt kan lett flyttes og låses. Og Sentrum 21 er godt synlig, med voksne i nærheten, så det vil ikke skje noe galt.

Frostestad synes det er frustrerende at de ikke har fått grunner for avslag på ideene.

- Dersom de nevnte grunner som penger eller tidligere erfaringer, hadde det vært lettere å forstå. Vi kan jo teste ting ut før man sier at det ikke går.

- Kommer til å haste i høst

Når neste BUK-møte holdes i september, står høsten for døra.

- Da kommer det til å haste med å få noe på plass i tide, konstaterer Køningsberg.

Elevene understreker at ungdommen må føle seg imøtekommet for å trives i kommunen.

- Det må jo gjøres til slik at vi ønsker å bli her, konkluderer Frostestad.

Blir etter sommeren

Alternativene som nevnes av rådmannen i hans vurdering av BUK-saken anses ikke som tilstrekkelige av elevene, men rådmannen sier seg villig til å se nærmere på saken med de ungdommene som er engasjerte i den. Ettersom sommerferien nærmer seg, blir dette dog ikke før til høsten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...