Vil stimulere investorer i Vikevåg sentrum

Elin Schanche (Høyre) mener Rennesøy kommune forbilledlig går i front for en god utvikling av kommunesenteret. Foto: Sigbjørn Berentsen

Kommunestyret i Rennesøy er samlet om å bruke nær 63 millioner kroner til å utvikle Vikevåg sentrum mot 2020.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Kommunestyret ble forrige torsdag orientert om skatteinntektene for november. Dette er en stor måned for skatteinnbetaling.

Hilde Vikan er strategi- og analysesjef i Stavanger kommune. Foto: Sigbjørn Berentsen

Hilde Vikan, strategi- og analysesjef i Stavanger kommune, kom ikke med gode nyheter til de folkevalgte.

Den negative skatteveksten forsterker seg ved at befolkningsveksten er omtrent null.

- Fortsetter denne utviklingen, vil det få konsekvenser i 2018, sa hun og la til det som redder Rennesøy kommunes inntekter er inntektsutjevningen. Det er sånn at kommuner med god skatteinngang ikke får beholde alt selv, men må dele med kommuner som sliter.

- Bra at vi endelig kan utnytte inntektsutjevningen, som vi har betalt inn til hvert år. Nå har vi behov for den, kommenterte ordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp).

I november vedtok kommunestyret sentrumsplanen for Vikevåg. Politikerne har vært opptatt av hvordan denne skal bli noe av. Ikke minst Elin Schanche (Høyre) har stort engasjement for det.

- Jeg vil berømme rådmannen for en god strategi, sa Schanche da gjennomføringsstrategien for sentrumsplanen ble debattert.

- I alle kommuner er det et spørsmål hvordan vi skal det til i sentrum, fortsatte Schanche. Hun viste til Time og Gjesdal hvor kommunen selv har gått inn og tatt ansvar for å stimulere investeringslysten.

- Nå må vi skape begeistring og mobilisere også de som bor i Vikevåg, sa hun og ytret noe bekymring for utfylling ved Vikevåg kai, som sentrumsplanen tillater. Elin Schanche mener det bør utredes hva som kreves sånn at eventuelle investorer får kunnskap, og som kan bidra til å øke salgsverdien.

Tor Bernhard Harestad (Frp) er enig med Schanche om at hele kaiområdet må sees under ett for å kunne lykkes.

Ordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp) liker også godt at det endelig er blitt enighet om å satse på å utvikle Vikevåg sentrum. Men hun er skeptisk for alt som skal gjøres på kort tid innen kommunesammenslåingen i 2020.

I formannskapet for tre uker siden ble ordføreren nedstemt da hun ville be rådmannen om å lage en liste over hva som er realistisk å prioritere.

- Tror du rådmannen prioriterer noe som er urealistisk? spurte varaordfører Jostein Eiane (Krf) tørt da. Og så la han til at samfunnet ikke opphører å eksistere etter 2020.

- Gjennomføring i Vikevåg blir krevende, men samtidig spennende. Jeg ser fram til dette, sa Eiane entusiastisk i kommunestyret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...