– Et politisk skifte trengs i (Nye) Stavanger

Sølvi Ona Gjul fra Rennesøy Arbeidarlag med gjesten på onsdagens 1. mai-frokost i Vikevåg skule, Dag Mossige, som er Stavanger Ap sin varaordførerkandidat ved kommunevalget i høst, det første valget i Nye Stavanger kommune. Foto: Sigbjørn Berentsen

1. mai er en god anledning for å signalisere at den nye storkommunen Stavanger har behov for et skifte i politisk retning etter 24 år med blant annet Høyre ved roret, mener Dag Mossige og Sølvi Ona Gjul i Stavanger Arbeiderparti.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Rennesøy Arbeiderlag inviterte 1. mai-frokost i aulaen på Vikevåg skule onsdag. En smilende opplagt Sølvi Ona Gjul i valgkampmodus ønsket rundt 30 personer velkommen.

– Jeg ser virkelig fram til valgkamp, sier hun til Bygdebladet. Hun legger til at en viktig sak i år blir å mobilisere innbyggere i både Finnøy og Rennesøy til å stemme ved høstens kommunevalg, og at de bidrar til et politisk skifte i den nye Stavanger kommune.

– For et politisk skifte trenger bykommunen virkelig, understreker Ona Gjul.

– Arbeidernes 1. mai

Frokosten ble innledet med allsang, der de fleste stemte i alle versene av «Ta hverandre i handa og hold». Dag Mossige, som er nummer to på Stavanger Ap sin valgliste i høst, var gjest. Han mintes blant annet personer i Stavanger som i dag står på sokkel, gjerne med nesen mot sky.

– Christian Bjelland kjenner vi gjerne som en velgjører, men han ga også arbeidere sparken hvis han fikk vite at de hadde gått i 1. mai-tog. På 1. mai er det arbeidere som skal kjenne sin plass, sa Mossige og la til at historien om arbeiderklassens framvekst på mange måter er historien om det moderne Norge.

Dag Mossige. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Etter å ha streiket i 300 dager (10 måneder) vant Traftec for to dager siden fram, en streik Ap og deriblant Kari Nessa Nordtun støttet fra første dag. Tenk de streiket for retten til å få en tariffavtale, men de ansatte sto opp for den norske modellen. Taftec-streiken viser hvor mye som står på spill, sa Dag Mossige.

Annerledeshet

Sølvi Ona Gjul har vært med ved behandlingen av Stavanger Arbeiderparti sitt program, det partiet går til valg for den første fireårsperioden i den nye storkommunen Stavanger.

– Vi har fått forståelse for at Stavanger nå får inn to nye bydeler som er annerledes. Her er barnehager der folk bor, gode skoler med nok lærere. Flere skoler i Stavanger oppfyller ikke lærernormen. Jeg går til valg for å jobbe for hele den nye kommunen, og Ap er garantisten for en god skole, sier hun.

Dag Mossige snakket om at Landsmøtet i Ap for noen uker siden vedtok flere velferdsreformer, deriblant gratis skolemat. Altså at barn og unge skal få mat på skolen.

– Etter at regjeringen sikret seg flertall i Stortinget ved å få Krf med på laget, vil ikke dette bli aktuell politikk i hele Norge med dagens regjering. Vi går til valg på gratis skolemat i 2021, men vi skal få dette til i (Nye) Stavanger kommune fra 2020, sier Mossige.

– Ja, gratis skolemat skal vi ha på plass i (Nye) Stavanger, supplerer Sølvi Ona Gjul og legger til at Ap har vist at dette er mulig i sine alternative budsjetter i dagens Stavanger kommune.

Nærhet og arbeidsplasser

Sølvi Ona Gjul, som er fra Ona utenfor Ålesund, bosatte seg i Rennesøy i 1975. Her var hun engasjert i lokalpolitikken mellom 1981 og 2002. I alle år for Arbeiderpartiet.

At (Nye) Stavanger fra 2020 får med seg to bydeler som er annerledes, slik hun uttrykker det, mener hun må innebære også at hele den nye kommunen må tenke nytt rundt jordvern.

Bente Tysdal Jørgensen (t.v.) Jehad Al Batal, Bjarte Finnesand, Sølvi Ona Gjul, Dag Mossige, Roy Adsen, Stian Nevøy og Christoffer Torske Johnsen. Alle på bildet (minus Dag Mossige) er med i styret i Rennesøy Arbeidarlag, der Sølvi Ona Gjul er leder. Karin Imsland er også med i styret, men ho er bortreist denne veka. Nå er de klar for å drive valgkamp for at Ap sine løsninger skal bli gjeldende politikk i Stavanger kommune fra 2020. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Det trengs en ny langsiktighet rundt jordvern. Så må det opprettholdes og legges til rette for nye arbeidsplasser også i Finnøy og Rennesøy. både offentlige og i privat sektor. At vi får et fullgodt NAV-kontor i Vikevåg er bra, både offentlige arbeidsplasser her allerede i barnehager, skoler og innen helse, som vi vil bevare i årene framover, sier Ona Gjul.

Dag Mossige lovet i sin hilsen til de frammøtte på 1. mai-frokosten at nærhetsprinsippet og like gode tjenester i hele (Nye) Stavanger er en viktig sak for Ap.

– Vi vil kjempe for nærhet, og så mener jeg at kamp mot sentralisering må bli en valgkampsak for å hindre at bydeler blir nedprioriterte utkanter i den nye kommunen, sa han.

Sølvi Ona Gjul tar også gjerne en kamp for at Rennesøy Bo- og rehabiliteringssenter skal beholde både kjøkken og kokk, slik som dag.

– Dette gir et godt tilbud med bo- og rehabiliteringssenteret, som dermed har et svært godt rykte ved at folk også fra Randaberg tar turen til Prestvågkaféen for å spise middag. Vi skal kjempe voldsomt for å beholde både kjøkken og kokk her, poengterer hun, som er nummer tre og blant de kumulerte på Stavanger Ap-lista ved høstens valg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...