Nå blir leirskole gratis for alle barn

Kommuner vil nå få en plikt til å tilby skoleelever leirskoleopphold etter at regjeringen anbefaler å endre Opplæringsloven. I bildet ses Vikevåg skule og Rennesøy skule på Rennesøy. Foto: Arkiv (Illustrasjonsfoto)

I uka før påske bestemte Høyre/Frp/Venstre/krf-regjeringen at alle barn skal få tilbud om gratis leirskole.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Gratis leirskole var noe av det som Venstre fikk gjennomslag for da det gikk i regjering for rundt ett år siden.

Ifølge Venstre er det i dag en av fem skoleelever som ikke får tilbud om å dra på leirskole eller en tilsvarende klassetur med overnatting. Nå blir det slutt på dette.

Det var i statsråd 10. april at regjeringen la fram et lovforslag om gratis leirskole til alle skolebarn. Det ble lagt fram som forslag om endringer i Opplæringsloven, og skal også behandles i Utdannings- og forskningskomitéen.

Forslaget vil mest sannsynlig bli vedtatt i Stortinget all den tid regjeringen nå har flertall.

Når det er vedtatt vil kommunene ha plikt til å legge til rette for leirskole for skoleelever.

Skolene vil få frihet til å organisere leirskole ut fra lokale ønsker og forutsetninger, men de vil ikke ha anledning til å kreve betaling for turen, som må vare i minst fire dager (tre overnattinger).

Det er ikke nevnt noen plass om det kommer ekstra penger som skal finansiere tilbudet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...