Miljøpartiet går til valg på å senke gjelda i Randaberg kommune

Alexander Rügert-Raustein og Elisabeth Klette topper valglisten til Miljøpartiet De Grønne i Randaberg ved kommunevalget i høst. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Det er viktig å senke gjelda til Randaberg kommune om vi skal bestå som selvstendig kommune, sier Alexander Rügert-Raustein.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Rügert-Raustein er Miljøpartiet De Grønne Randaberg sin toppkandidat ved kommunevalget i høst. Sammen har han med seg Elisabeth Klette og Stein Tofte på kumulert plass.

- Vi stiller med et godt mannskap, sier han og smiler bredt. Mandag denne uka var han og Elisabeth Klette innom servicetorget i sentrum for å levere valglista. Fristen for levere liste er 31. mars, men siden den faller på en søndag i år, er fristen 1. april.

Bytter parti

Elisabeth Klette har vært medlem av Randaberg kommunestyre for Venste de siste fire årene. Nå bytter hun til MDG.

- Hvorfor?

- Flere grunner. Mest fordi Venstre har gått i regjering med Frp og Høyre og dermed forlater viktige grunnverdier. Regjeringen gir store skattelettelser til de rikeste, landbruks- og distriktspolitikk og migrasjon ved at den ikke håndterer verdens flyktningsituasjon på en god måte.

Denne lista leverte Miljøpartiet De Grønne inn på servicetorget i Randaberg kommunehus mandag ettermiddag. Foto: Sigbjørn Berentsen

Miljøpartiet De Grønne er et godt alternativ, mener hun.

- Senterpartiet var ikke alternativ for deg siden du er opptatt av landbruks- og distriktspolitikk?

- Senterpartiet har vært med i samarbeidet med Ap, Krf og Miljøpartiet De Grønne i inneværende, så jeg ser at vi har nokså sammenfallende interesser med Sp der, svarer Klette.

Alexander Rügert-Raustein legger umiddelbart til at det er en utfordring at Sp baserer seg på fossilt brennstoff.

- Men det er kjekt at Elisabeth kommer over til oss, og jeg tror det er realistisk at vi skal få inn tre medlemmer i kommunestyret, sier han.

- Hva baserer du det på?

- Ut fra oppslutningen som Venstre og MDG fikk ved kommunevalget i 2015, mener jeg det er grunn til å tro det.

Økt eiendomsskatt

MDG-topp Rügert-Raustein nevner at kommuneøkonomi blir en viktig sak ved høstens valg. Partiet har hele tiden vært skeptisk til den store investering på 250 millioner som trinn 2 ved Harestad skole utgjør.

- Andre investeringer vi trenger vil vi ikke har råd til, eksempel til å bygge ut tilbud til eldre. Vi mener det er nødvendig å øke eiendomsskatten, men for å øremerke den til å senke kommunens gjeld for å sette oss i stand til å klare nødvendige investeringer i framtida, poengterer Alexander Rügert-Raustein.

Han mener oppriktig at de som vil gi «flat pedal», slik han uttrykker det, er gjerne de samme som ønsker kommunesammenslåing. Der er ikke MDG Randaberg.

- Vi ønsker et Randaberg med kort avstand til tjenester, der folk kjenner hverandre, sier han og Elisabeth Klette kunne ikke vært mer enig.

På listen til Miljøpartiet De Grønne står disse:
1. Alexander Rügert-Raustein
2. Elisabeth Klette
3. Stein Elling Tofte
4. David Harestad
5. Arve Jaatun
6. Mary Høvring
7. Torfinn Goa
8. Maria Nåden Eike
9. Irene Jaatun
10. Kolbjørn Anda
11. Halldis Jaatun
12. Edvard Kolnes
13. Inger Tone Jøvås Hognestad

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...