Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Lokaltpolitikere: – Satsingen er for liten

Randabergordfører Kristine Enger møtte nestleder i Ap, Trond Giske og stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg like før valget. Til høyre er Gunnar Hiim. Enger er lite fornøyd med det regjeringen har varslet for tidlig innsats i forslaget til statsbudsjett 2018. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

- Dette er strengt tatt ikke snakk om noen satsing, sier Randabergs ordfører Kristine Enger (Ap).

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Det er noen få millioner totalt som knapt blir noen tusenlapper per kommune. Det er skuffende etter alt snakket om tidlig innsats i valgkampen, fortsetter Enger.

Hun mener det vil få liten betydning for Randaberg kommune.

– Dessverre vil det komme lite ut av disse statlige midlene. Tidlig innsats i skolen krever flere lærere i skolen og det koster mye penger. Vi hadde forventet at regjeringen, og særlig partiet Høyre, hadde tatt det inn over seg, sier hun og får støtte av partikollega i nabokommunen, Christoffer Torske Johnsen, gruppeleder i Rennesøy Ap.

- I en stortingsmelding om tidlig innsats og kvalitet i skolen i vinter varslet regjeringen en betydelig innsats. Det er lite å finne igjen av disse ambisjonene i forslaget til statsbudsjett for 2018, sier han.

Torske Johnsen påpeker at Rennesøy har prioritert tidlig innsats over flere år og er langt fremme i dette arbeidet.

– Vi har et krevende budsjett foran oss og uten å innføre eiendomsskatt på hus og hytter samt nedgang i eiendomsskatt på verk og bruk jmf. budsjettforslag fra regjeringen vil det ikke bli rom for den store satsingen på noen områder, sier han.

Rennesøyordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp) sier at Rennesøy kommune har satset på tidlig innsats i mange år.

- Det er bra at også regjeringen satser på dette, men det forutsetter at friske midler blir tilført. Og at dette ikke blir trukket et annet sted, som vi så ofte ser. 100 millioner kroner er svært lite når det skal fordeles på alle kommuner i Norge, sier hun.

– Hva vil dette bety for Rennesøy?

– Vanskelig å si enda. Det viktigste for satsing på tidlig innsats er at regjeringen legger til rette for en styrket kommuneøkonomi generelt, og der ser det ut til å bli noen tøffe år for Rennesøy framover. Vi har gode rutiner for overgang mellom barnehage og skole allerede, og flere lærere på videreutdanning. Videreutdanning i tidlig innsats kan sikkert være bra. Da gjelder det å ha øynene åpne for at ikke alle i solen er teoretikere. Nok lærere i skolen er veldig viktig, svarer Sunnanå Hausken.

Thor Geir Harestad i Randaberg Venstre mener det er flott at regjeringen vil prioritere flere ressurser på tidlig innsats på 1. til 4. trinn i skolen og i barnehage.

- Men så vet vi jo foreløpig ikke hvor mye av denne foreslåtte økningen som kommer Randaberg til gode, når den skal gi bedre overgang fra barnehage og skole samt videreutdanning for såkalte lærerspesialister, sier Harestad.

Åge Sola i Rennesøy Høyre påpeker at Rennesøy kommune har prioritert tidlig innsats i flere år.

- Dette må fortsette. I hvor stor grad vi klarer dette, må vi komme tilbake til i budsjettbehandlingen senere i høst, sier Sola og trekker fram at Rennesøy med en anstrengt økonomi har mye å gjennomføre i forkant av kommunesammenslåingen med Finnøy og Stavanger.

Varaordfører i Rennesøy, Jostein Eiane (Krf), liker at regjeringen er konkret på tidlig innsats.

- Flere lærerspesialister og satsing på videreutdanning og forskning er bra. Imidlertid kommer ikke familiene så godt ut, som blir presset av skatteskjerpelser og dyrere barnehage. Krf mener at satsing på familiene er det mest grunnleggende en kan gjøre knyttet til tidlig innsats, sier Eiane.

Siste med #Tidlig innsatsVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...