Kan ikke stå inne for Ap sin oljepolitikk

Aadne Aasheim Andersen (Ap). Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Rennesøypolitiker Aadne Aasheim Andersen melder seg ut av Arbeiderpartiet med bakgrunn i sist helgs landsmøtevedtak om ikke å utrede konsekvenser for oljeleting i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Jeg kan ikke stå inne for det, forteller han i en tekstmelding til blant annet Bygdebladet. Han fortsetter:

– Jeg er av den oppfatning at en konsekvensutredning må på plass for å vise på ulemper og fordeler i en så viktig sak. En utredning vil gi oss svar om mulig varig vern eller at utvinning i et begrenset omfang er mulig, jeg lever godt med begge alternativene. Det er uheldig at partiet, kun to år etter et stortingsvalg, går tilbake på kompromisset som partiet gikk til valg på.

Aadne har jobbe ti oljeindustrien i tjue år, og forteller at han gjerne vil fortsette med det i 25 år til.

– Jeg er stolt av jobben min, og de verdiene som tilføres fellesskapet i en bransje som tenker bærekraft og teknologiutvikling, sier han.

Forøvrig er Aasheim Andersen leder i et utvalg i regi av Utdanningdirektoratet som jobber med fagfornying av læreplanene i oljerelaterte fag, som skal bidra med grunnlaget for kommende fagarbeidere i bransjen.

– Vi skal tenke framtidsrettet på fagarbeideren, og hvilke muligheter som er i oljerelaterte fag.  Arbeiderpartiets standpunkt viser ikke tydelig nok at det skal satses i bransjen. Det virker til tider i debatten at vi oljearbeidere «kriminaliseres», noe som virker som et hån mot de som jobber i bransjen, og de vi vill satse på som lærlinger som våre neste fagarbeidere. 

Aadne Aasheim Andersen framholder at han vil fortsette som uavhengig representant i Rennesøy kommunestyre og formannskap og i Felelsnemda for Nye Stavanger kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...