Ja til mer oppdrett tross lokalbefolkningens skepsis

Grieg Seafood har i flere år hatt et oppdrettsanlegg i drift ved Rennaren. Det er dette de har søkt om å få utvide, og planutvalget i Rennesøy kommune sa ja til dette i mars.

27. mars sa planutvalget i Rennesøy ja til at Grieg Seafood kan utvide sitt oppdrettsanlegg på Rennaren, som ligger mellom Hanasand og Eltarvåg på Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Det som Grieg Seafood har søkt om er innenfor bestemmelser i kommuneplanen.

Rennesøy kommune anbefaler imidlertid at merknader fra det lokale Stavanger og omegn fiskarlag blir tatt hensyn til i videre saksbehandling.

I planutvalget i mars fikk Christoffer Thorske Johnsen (Ap) med at fiskarlaget skal ha noe å si ved plassering av ankerfortøyninger, og at det bør brukes minst mulig fremmedstoff i behandling av fisken.

Tor Bernhard Harestad (Frp) foreslo følgende: «Det anbefales mest mulig lukket anlegg på sikt».

Både Thorske Johnsen og Harestad sine forslag ble enstemmig vedtatt.

Rennaren velforening har ytret motstand mot utvidelse av fiskeoppdrettsanlegget på Rennaren.

Velforeningen representerer grunneiere mellom Hanasand og Eltarvåg. Foreningen går i mot fiskeoppdrett i åpne anlegg fordi det har store negative konsekvenser for havets økologiske system, der blant annet en evig kamp mot lakselus, som blir mer resistent mot nye kjemikalier som helet iden slippes ut i havet.

– Rennaren velforening mener at Grieg Seafood ikke bør få lov til den omsøkte utvidelsen, og frykter at blant annet kobberforurensing og forurensing på sikt vil gjøre store deler av det uberørte fjordområdet uegnet for yrkes- og fritidsfiskere, framholder velforeningen.

Planutvalget og Rennesøy kommune har sendt saken over til Rogaland fylkeskommune der den behandles videre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...