«Gamle» Harestad skole kan bestå i 10 - 15 år til

Elever, lærere og foreldre kan forberede seg på at det nok blir en stund til at «gamle» Harestad skole skal erstattes av en ny skole. Foto: Sigbjørn Berentsen

Randaberg kommune jobber med å lage en plan for hvordan den gamle delen av Harestad skole skal fikses opp for å kunne brukes videre i opptil 15 år.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2019 kl 15:47

Hver måned orienterer rådmannen formannskapet i Randaberg om hvordan forskjellige byggeprosjekter ligger an. Det ble gjort også 7. mars., og da ble det orientert om at det utarbeides en vedlikeholdsplan for Harestad skole, altså den gamle delen som fortsatt står og er i bruk.

Som kjent var byggetrinn 2 ved av Harestad skole klar for å bli sendt ut på anbud ved siste nyttårsskiftet. Etter anbefaling fra rådmannen vedtok flertallet i kommunestyret 13. desember (Ap, Krf, Sp, MDG) i fjor å utsette byggingen. Rådmannen anbefalte slik:

– Det er god kapasitet på eksisterende skoler og byggene er i tilfredsstillende stand. Rådmannen har lagt inn midler til å oppgradere ventilasjonssystemet på «gamle» Harestad skole. Sammen med andre, mindre omfattende tiltak vil skolen kunne brukes i ytterligere 5 - 10 år.

Jobber med ny plan

I formannskapet 7.mars opplyste teknisk sjef Jorunn Bogevik at det arbeides med å lage en vedlikeholdsplan for «gamle» Harestad skole.

– Grunnlaget er at tidligere investeringer og vedlikehold der har en bruksverdi, og det er kapasitet i forhold til befolkningsveksten. Det er ikke trangt på den skolen slik det er nå, sa hun.

Randaberg kommune skal presentere en egen vedlikeholdsplan for «Gamle» Harestad skole i formannskapet i april. Det betyr at en ser for å bruke skolebygget i mange, mange år enda.

I desember ifjor ba flertallet i kommunestyret om at behovet for vedlikehold skulle gjennomgås på den gamle delen av Harestad skole «på kort og mellomlang sikt».

– Det vi jobber med nå er ihvertfall opptil 10 år, jeg er litt usikker på hva mellomlangsikt er, men vi tolker det som 10 og muligens 15 år, sa Bogevik og la til at planen skal legges fram i formannskapet.

Vedlikehold i rykk og napp

Bjørn Kahrs (Høyre) ville følge vedtatt plan fra tidligere om utbygging av nye Harestad skole, trinn 2. 7. mars ville han vite om vedlikeholdsløftet som det nå snakkes om med ne horisont på 10 år skal tas på ett år eller om det skal tas stykkevis og delt?

– Det blir den siste varianten, svarte Jorunn Bogevik og supplerte seg selv:

– Vi skifter jo ikke tak hvis det ikke skjer noe med taket, for å si det sånn. Hvis det kommer lekkasjer, må vi jo håndtere det. Men vi ser på en periode på fem år hva som må gjøres innenfor den. Hvis vi skal holde den (skolen) i ytterligere 10 år, kan det hende det er ting som dukker opp.

Flikker, maler og pusser

Thor Geir Harestad (uavhengig representant) ville vite hvem som skal lage «denne undersøkelsen som blir en vedlikeholdsplan»?
– Er det kommunen selv eller er det et firma som gjennomgår dette?

I tillegg lurte Harestad på hvilket arbeid som blitt gjort etter jul på den gamle skolen.

Jorunn Bogevik svarte at vedlikeholdsplanen blir bygget opp på to måter.

– Vi har folk hos oss som er byggmester og takstmann, blant annet, som kan se på en del av de bygningsmessige tingene. så det gjør vi selv. I forhold til tekniske anlegg tar vi gjerne inn litt bistand, for eksempel i forhold til ventilasjonsanlegg og så videre. Men vi ser ikke for oss å kjøpe inn mye og store tjenester på dette, sa Bogevik.

Til Harestad sitt spørsmål om hva som er blitt gjort på skolen etter jul, svarte hun at løpende og akutt vedlikehold blir tatt, og ting som kan rette opp uforutsette skader, som hun sa og fortsatte:

Tomta der Nye Harestad skole, trinn 2, er planlagt er er jordet rett fram i bildet, og som ligger i fortsettelsen av ungdomsskolen og kulturscenen. Denne er det satt av rundt 300.000 kroner til å opparbeide grøntareal og park siden trinn 2 er utsatt på ubestemt tid. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Som periodiske intervall vedlikehold, og det er jo for å holde byggene i en viss tilstand, at vi ikke skal få forfall på de. Og vi skifter også ut bygningsdeler hvis det er behov for det. Den vedlikeholdsplanen vi legger fram vil jo ta for seg alt, men det er klart at vi slutter jo ikke å vedlikeholde et bygg i påvente av denne planen. Så det som er gjort nå, er, jeg holdt på å si, det er reparasjon av murpuss utvendig og har både funksjon og utseendemessig ting. Kommunen har satt dette i gang, og vi gjør mindre vedlikehold hele veien, litt maling, flikking og skifting av dusjhoder og så videre og alle disse tingene, men det er ikke satt av i den store potten på fem millioner kroner, som er til de litt større tingene.

Ny plan 11. april

På et nytt spørsmål fra Thor Geir Harestad svarte Bogevik at hun jobber for at vedlikeholdsplanen for «gamle» Harestad skole skal presenteres i neste møte i formannskapet, og det er torsdag 11. april.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...