Flere barn i Randaberg fikk hjelp av barnevernet

Randaberg sentrum, bilde tatt august 2013. Foto: Arkiv

Barneverntjenesten i Randaberg, Rennesøy, Finnøy og Kvitsøy hadde ifjor et sykefravær på 17 prosent. Antall bekymringsmeldinger økte voldsomt fra skoler i Randaberg og Finnøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Antall saker med barn som blir undersøkt av barnevernet har økt i Randaberg og Rennesøy, som henger sammen med flere bekymringsmeldinger. Øker antall meldinger, må mer undersøkelse til, slik også revisjonen konkluderer.

Hver for seg viser KOSTRA-tall fra Randaberg, Rennesøy og Finnøy at over en tredjedel av undersøkelsene fører til at barnevernet setter inn tiltak.

«Men selv med et høyt antall meldinger og undersøkelser i Randaberg, blir resultatet likevel en høy andel barn med barnevernstiltak», står det i rapporten. KOSTRA-tallene viser også at betydelig flere i barn i Randaberg får hjelp av barnevernet enn i Rennesøy og Finnøy, som ligger under landsgjennomsnittet.

Les rapporten her.

Fra januar 2018 fikk Randaberg kommune et nytt lavterskeltilbud kalt Helsestasjonens familieteam. Dette er et frivillig hjelpetilbud til familier med behov for hjelp, og som kan være supplement til barnevern og helsestasjon.
«Denne satsingen kan på sikt redusere omfanget av barn som får tjenester fra barnevernet», påpeker revisjonen.

Revisjonsrapporten avdekker at Randaberg og Rennesøy ligger under gjennomsnittet i landet over barn i alderen 0 - 17 år som er under barnevernets omsorg. Finnøy ligger over dette snittet.
En lav andel i Randaberg, hvor det bor flest folk i disse tre kommunene, gjør sitt til at de tre kommunene samlet har lave utgifter til sine barneverntjenester.

Barneverntjenesten har samtidig blitt flinkere til å lage tiltaksplaner, som tvinger fram fortløpende evaluering av tiltak som settes i verk. Dette er positivt og kan på sikt bidra til å redusere omfanget av unødvendige tiltak, konkluderer revisjonen.

Rogaland Revisjon anbefaler at det settes inn flere tiltak for å få ned sykefraværet i barneverntjenesten. Noe må også gjøres for å forbedre kjønnsbalansen i barnevernet, hvor det jobber kun én mann og at lovkrav om tilsyn med fosterhjem blir fulgt bedre opp.

Barnevernsrapporten behandles i kontrollutvalget i Randaberg tirsdag 9. april.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...