– Bruk sjøkabel på det meste i traséen til en ny kraftlinje

Disse høyspentmastene går fra transformatorstasjonen ved Tungenesveien over Harestad mot Mekjarvik. Foto: Sigbjørn Berentsen

Rennesøyrådmannen er opptatt av landbruk, landskap, natur og kultur og vil ha mest mulig sjøkabel når ny kraftlinje skal etableres til kommunen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Lyse Elnett planlegger som kjent en ny kraftlinje fra Stølaheia i Stavanger gjennom Randaberg til Nordbø på Rennesøy.

Lyse Elnett redegjør for sine planer i en melding som er sendt til Norges vassdrags- og Energidirektorat (NVE). Denne meldingen er til høring.

Rennesøy kommune skal gi innspill til denne høringen, og rådmannen har levert et forslag til uttalelse, som skal behandler i formannskapet neste torsdag. Dagen før skal høringsinnspillet behandles i hovedutvalget for plan, miljø og utvikling (PMU).

Rådmannen er positiv til at det skal etableres ny kraftline for å sikre en sikker forsyning av strøm til rennesøysamfunnet.
– Og at det på denne måten legger til rette for videre utvikling av næringslivet i kommunen, framholder rådmannen.

Men han mener samtidig at det må utredes nøye hvilke konsekvenser utbyggingen vil få for landbruket, særlig med hensyn til bruk av arealer og eventuell restriksjoner eller ulemper dette vil bety for framtida bruk av arealene i tilknytning til kraftledningen.

– Dette må utredes, påpeker rådmannen.

Når trasé for høyspentmaster skal velges, må verdier som landskap, natur og kultur vektes høyt. Rådmannen vil også at luftledning over Bru og Mosterøy og på Rennesøy må visualiseres sånn at en kan se situasjonen både før og etter at gammel kraftlinje er fjernet.
– Kommunen har et åpent landskap og høye master vil nødvendigvis synes. Av hensyn til landskapet er det ønskelig at så mye som mulig av linja legges som sjøkabel, framholder rådmannen.

Kulturminner og naturverdier må registreres på nytt i forbindelse med utredninger som skal lages. Rådmannen mener hele Linesundet må vurderes nøye om sjøkabel skal brukes, og at Askjesundet må bli utredet som en del av trasé for sjøkabel.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...