Boliger for brukere med behov for bistand skal bygges i sentrum

På denne tomta ved kommunehuset i Randaberg sentrum skal det bygges åtte nye, kommunale boliger. De skal være for personer med behov for bistand. RAMA-huset, det hvite huset på tomta, skal rives. Foto: Sigbjørn Berentsen

Randaberg kommune planlegger boliger for personer med psykisk utviklingshemming midt i sentrum. De skal være ferdig høsten 2020.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I hvert møte i formannskapet i Randaberg får de folkevalgte orientering om status i kommunale byggeprosjekter. Torsdag 7. mars viste de stor oppmerksomhet om åtte nye boliger for psykisk utviklingshemmede, kalt PU-boliger.

PU-boligene skal bygges på Bersageltun-tomta, like ved kommunehuset i Randaberg sentrum.

RAMA-huset, skal rives, opplyste teknisk sjef Jorunn Bogevik og la til at det er funnet andre alternativer for dem som bruker huset i dag.

Bogevik viste en foreløpig skisse, som viser at bygg i to etasjer. I første etasje skal det bli tre PU-boliger med personalavdeling og fellesarealer. I andre etasje planlegges fem PU-boliger. Alt skal være tilknyttet et bofellesskap.

I en eventuell tredje etasje blir det skissert planer om fem selvstendige PU-boliger. Om denne tredje etasjen blir bygget er enda usikkert fordi en har reguleringsplan for sentrum å forholde seg til.

Skissen viser hvordan kommunen foreløpig ser for seg utbyggingen av de åtte PU-boligene på Bersagetun-tomta i Randaberg sentrum. Foto: Randaberg kommune/skisse

For å bygge dette bofellesskapet for PU-boligene kommer antakeligvis kommunen til å gi seg selv dispensasjon fra reguleringsplanen som gjelder. Fra politisk ble det i formannskapet sagt at kommunen må være forsiktig med å gi dispensasjon, noe også teknisk sjef var inne på.

De nye PU-boligene, som det er stort behov for, brukere venter på å ta dem i bruk, har kommunestyret bevilget satt av 40 millioner kroner til. Målet er at de skal stå klar for innflytting høsten 2020.

Her planlegges åtte nye, kommunale boliger for personer med psykisk utviklingshemming. Foto: Sigbjørn Berentsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...