Ansatte sier i fra om tøffe kutt i eldreomsorgen

Nyinnflyttet: Sykepleier Kristin Ravnås Vedøy hjelper Ole Bø, som flyttet inn i omsorgsbolig ved Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter sist fredag. Foto: Sigbjørn Berentsen Foto: Sigbjørn Berentsen

Rådmannen i Rennesøy vil kutte ansatte og sengeplasser ved Rennesøy Bo- og rehabiliteringssenter. Det vil gå ut over pleietilbudet, advarer ansatte.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2017 kl 05:34

Sist fredag flyttet Ole Bø (82) inn i omsorgsbolig på Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter.

- Jeg kunne ikke bo hjemme lenger med den helsa jeg har, sier han til Bygdebladet.

Rennesøy Bo- og rehabiliteringssenter ligger ved Mastrafjorden og Prestvågen i Vikevåg. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Press på kort-tidsopphold

Etter et hjerneslag i sommer, 10 dager på universitetssykehuset og opphold på korttidsavdelingen ved Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter siden 17. august fikk Ole omsorgsbolig sist uke.

- Slik er det jo bare, sier han og skryter av godt stell og pleie på bo- og rehabiliteringssenteret.

Før hjerneslaget bodde han hjemme på Helland sammen med kona Paula (83), som nå er på sykehjem på Vigrestad, hvor hun kommer fra.

- Jeg har kontakt med henne på telefon, sier Ole Bø, som forøvrig var ordfører i Rennesøy mellom 1980 og 1983 for Senterpartiet. Den gang var han blant dem som mente beste plasseringen av bo- og rehabiliteringssenteret var der det ble bygget.

- En ideell plassering, mener han fortsatt.

nyheterBakgrunn

Pleie og omsorg

Budsjett Rennesøy: Rådmannen skal spare penger i årene 2018 - 2021.

Blant annet anbefaler han å kutte ett årsverk og én seng ved korttidsplass og ett årsverk og én seng ved langtidsavdelingen på Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter.

Dette skal gi en innsparing på til sammen 700.000 kroner hvert år framover.

Sykepleier Kristin Ravnås Vedøy og helsefagarbeider Monica Handeland arbeider ved korttids-
ehabiliteringsavdelingen og hjemmesykepleien i Rennesøy.

Ved hjemmebesøk ser de at stadig flere har behov for opphold ved enten korttid
ehabilitering enten for seg selv eller som avlastning for familie.

- Vi hører at Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter har rykte på seg for å levere et godt tilbud, sier de. Og det ønsker de ikke å gi slipp på.

I dag er det seks senger ved korttids-
ehabiliteringsavdelingen. Presset på disse øker, sier Handeland og Ravnås Vedøy, og viser til en økning i antall liggedøgn har økt fra 968 i 2015 til 1520 hittil i år.

- Da passer det dårlig å kutte en stilling og spare ei seng på korttid
ehabilitering og det samme på institusjonen (langtidsavdelingen), sier de.

Helsefagarbeider Monica Handeland hjelper Ole Bø inn i omsorgsboligen, som han flyttet inn i sist fredag. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Får ikke tid til omsorg

Helsefagarbeiderne Perdy Midttun og Marit Lunde, som arbeider ved institusjonen, følger opp.

- Vi er bekymret for å få mindre tid til pasientene, sier Midttun.

- Dagene er travle nok som de er. Ved å spare en person på kveldene, blir det mer på hver av dem som er på jobb og det går ut over tida med pasientene, sier Lunde.

- Vi får ikke ro nok til å yte den omsorgen som vi ønsker, sier Perdy Midttun. Med mange personer som skal ha hjelp hver dag hele døgnet, er det mest medisin, matservering og toalettbesøk det handler om.

- Aktivisering, å gå på tur og andre ting blir det lite og ingenting av, og det er ikke god pleie, sier Midttun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...