Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Politikerne vil helst ikke ha ny trafo på landbruksjord

Planpolitikerne i Randaberg anbefaler Lyse Elnett å plassere en ny transformatorstasjon i Randaberg på Todnemhammaren.

Kommuneplanutvalget (KPU) i Randaberg innser at en ny transformatorstasjon må bygges, slik Lyse Elnett skisserer. Politikerne ber Lyse Elnett plassere den på Todnemhammaren.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Den transformatorstasjonen som i dag ligger ved Tungenesveien i Randaberg skal erstattes av en ny. Lyse Elnett har spilt inn dette til Randaberg kommune for en god stund siden.

Plassering av ny transformatorstasjon har vært diskutert i den nye Kommunedelplan Harestad, som kommunen jobber med, Her har KPU pekt på et areal ved Torvmyrveien, nær Foren gamle skole, for plassering av ny stasjon.

Samtidig har KPU jobbet med å finne andre alternativer, ikke minst fordi de folkevalgte vil bevare mest mulig av landbruksjorda i den grønne landsbyen.

Les også: Kraftfullt engasjement.

7.mars behandlet KPU rådmannens forslag til høringssinnspill til meldingen som Lyse Elnet har sendt til NVE vedrørende behovet for utbygging av strømnettet, inkludert ny transformatorstasjon.

KPU kan til nøds godta at den nye stasjonen etableres på et areal ved Torvmyrveien, som nevnt ovenfor. Men aller helst ser politikerne at Lyse Elnett velger Todnemhammaren å plassere den. I tillegg anbefaler de at stasjonstype GIS velges som utforming for transformatorstasjonen, siden den trenger minst areal.

Dette er en kapslet, gassisolert (GIS) transformatorstasjon, som er ett av alternativene for en ny trafo i Randaberg. Lyse Elnett antydet denne som mest aktuell på folkemøtet 7. mars fordi den tar minst areal. Foto: Lyse Elnett/skisse

Utendørs, luftisolert (AIS) transformatorstasjon, som bruker mer areal enn GIS-typen. Foto: Lyse Elnett/skisse

Siste med #Transformatorstasjon i RandabergVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...