Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Politikere var ute i marka på Gangenes/Heggland

Her på Gangenes/Heggland stiller grunneiere store arealer til disposisjon sånn at Green Mountain får mulighet til å vokse i Rennesøy. Politikerne var på befaring blant annet her torsdag i forrige uke. Foto: Sigbjørn Berentsen.

På en befaring torsdag i forrige uke kikket rennesøypolitikerne på blant annet cirka 350 dekar som grunneiere vil stille til disposisjon for Green Mountain på Heggland/Gangenes.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Arbeidet med å revidere Rennesøy sin kommuneplan går sin gang, og onsdag 6. juni legger rådmannen fram arealdelen til førstegangs behandling i hovedutvalget for plan, miljø og utvikling (PMU).

Arealbruk

I arealdelen fastsettes det hvordan arealene rundt om i kommunen skal brukes. Hvor det skal bygges boliger, hvor det skal settes av plass til å utvikle bedrifter (næringsutvikling) og hva det offentlige (kommunen) har bruk for til eksempelvis barnehage, skole, pleie og omsorg og annet eller hvor det fremdeles skal legges til rette for landbruksdrift.

Sjøarealer hører også med, og da er det gjerne oppdrettsselskaper som vil utvide sine virksomheter med større anlegg, og så må det gjøres avveininger hvor oppdrett ikke kommer i konflikt med tradisjonelt fiske.

Mange private grunneiere ønsker gjerne at deler av sine eiendommer skal blir farget gult, som betyr at det skal kunne bygges boliger der. Da får gjerne prisen på arealet en høy pris.

Datavekst

På Gangenes/Heggland har fire, fem grunneiere gått sammen om et innspill til kommuneplanen der de ønsker å stille arealer til disposisjon for at datalagringssenteret Green Mountain får muligheter for vekst.

4. juni legger rådmannen fram kommuneplanen for Rennesøy fram mot 2032 og det er spenning til hva administrasjonen anbefaler. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Cirka 350 dekar stoppet politikerne ved forrige torsdag på Gangenes/Heggland. De vil imidlertid ikke uttale seg om noe til Bygdebladet rundet dette, men er spent på hva rådmannen anbefaler når kommuneplanen legges fram til førstegangs behandling onsdag 6. juni.

Var overalt

Forøvrig var politikerne på befaring over alt i hele Rennesøy kommune torsdag 24. mai. De kikket på de fleste stedene der kommunen har fått innspill til arbeidet med arealdelen i kommuneplanen.

Siste med #Kommuneplan RennesøyVis flere

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...