Pilegrimsgardens vertskap ønsker deg velkommen inn

VELKOMST: Arvid Kaspersen leder pilegrimsgarden, og Bjørg Ytreland er nå ansatt i full stilling som vertinne. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

1. april starter Bjørg Ytreland som vertinne på Utstein Pilegrimsgard. Hun skal ta seg av de mange frivillige som gjør en innsats i huset.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Det at Bjørg nå er ansatt viser at styret i stiftelsen satser på å utvide tilbudet her, sier daglig leder Arvid Kaspersen fornøyd.

I tillegg til daglig leder i full stilling, er Reidun Kyllingstad ansatt i halv stilling som diakon ved pilegrimsgarden.

- Vi opplever at det nå er flere deltakere, flere arrangement. Vi har også flere lukkede arrangement, som for eksempel turgrupper, prestegrupper og menighetsretreat, forteller Kaspersen.

Driften ved Utstein Pilegrimsgard er basert på frivillighet. Stiftelsen har over 30 personer som jobber dugnad med praktisk arbeid eller som kursledere. De frivillige står for alt fra matlaging og pynting, de lager hage og pynter inngangspartiet. Blant lederne er det både prester, diakoner og lekfolk som bidrar som frivillige.

- Akkurat nå planlegger vi en inspirasjonssamling for alle de frivillige 1. mai. Pilegrimsgarden er arbeid drevet tvers igjennom av idealisme. Jeg er i kulissene og administrerer, forteller Kaspersen.

Til samlingen for de frivillige kommer også fungerende biskop Anne Lise Aadnøy.

- Dette blir på en måte vår bispevisitas, sier Kaspersen fornøyd.

Bjørg Ytreland skal i sin nye stilling ha ansvar for huset og ta godt imot og forberede de frivillige. Hun har tidligere jobbet ved Utstein kloster, den gang klosteret hadde overnattingstilbud.

- Dette er et rolig sted med fine rammer. Jeg gleder meg til å bli kjent med de frivillige og hjelpe dem til å gjøre en god jobb, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...