Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Pass språket!

Ved Vikevåg skule har ledelsen i samarbeid med foreldre sett seg nødt til å sette i verk tiltak for at elevene skal snakke skikkelig til hverandre.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Ved Vikevåg skule har ledelsen i samarbeid med foreldre sett seg nødt til å sette i verk tiltak for at elevene skal snakke skikkelig til hverandre. Det burde ikke være nødvendig.

Trivselsundersøkelser ved skolen har avdekket økt stygg språkbruk blant elevene ved skolen. Det skjer også andre steder, men Vikevåg skule har tatt tak i det. Det er positivt.

Drittslenging i skolegården eller på sosiale medier skjer, og det innebærer også banneord og annen type uttrykk som en helst bør holde seg unna.

Elevtillitsvalgte liker ikke utviklingen og tror kanskje at enkeltelever snakker stygt for å tøffe seg. Så blir det også sagt at det er kun å slå på radioen, så dukker ufint språk opp.

Rektor ved Vikevåg skule, Tone Olsen Finnesand, framhever en kjekk sjuende klasse dette skoleåret, der elevene vil være gode forbilder for dem som er yngre. Det er bra, samtidig som det ikke nødvendigvis er slik hvert skoleår.

Stadige kjappe inntrykk på sosiale medier, youtube og annet kan nok være årsaken til å bruke språket på en måte som ikke er så bra.

Det blir pekt på samarbeid mellom skole og hjem. Trivselen ved Vikevåg skule er høy fremdeles, men det er kjapt å rive ned.

Politikere snakker gjerne om at mobbing på skolen ikke skal aksepteres før de like kjapt slenger ut et eller annet på sosiale medier som får all oppmerksomhet.

Voksne sin opptreden er nok aller viktigst her fordi unge tar raskt etter fordi de gjerne ser opp til forbilder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...