Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

På stram linje

Torsdag for en uke siden debatterte formannskapet i Randaberg rammesaken for 2019. Den er utgangspunkt for rådmannens arbeid med budsjett og økonomiplan 2019 - 2022.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 08:42

LEDER: Debatten i formannskapet viste at de folkevalgte tar inn over seg dagens økonomiske realiteter.

Rådmannen advarer om at økonomien er stram og at eventuelle nye tiltak må finansieres ved at det må kuttes på et annet område. Store investeringer i ny skole og kulturscene og helsesenter er viktigste årsaker til en mer anstrengt økonomi.

At lærertettheten i skole og barnehage ikke er godt nok i følge nye statlige regler, må rådmannen tilpasse dette i arbeidet med budsjett for neste år, slik uavhengig representant Thor Geir Harestad framholdt.

Kommunen må også forvente mindre tilskudd til såkalte ressurskrevende brukere i tiden framover, og det ble framsatt forslag om at rådmannen må finne mer penger også her.

Kommunestyret gikk mot rådmannen i desember i fjor og utsatte ikke utbyggingen av Harestad skole, trinn 2. Med den følge at rådmannen nå viser til at lånegjelda igjen stanger i taket de folkevalgte har bestemt. Randaberg kommune ikke skal ha høyere gjeld enn 90.000 kroner per innbygger, og den grensen overskrides snart.

Senterpartiets Jarle Bø sa i formannskapet at en må se helheten og lage gode tilbud til alle innbyggere, unge som eldre. Han fokuserte på at kommunens inntekter må økes.

Ordskiftet kan bli heftig i kommunestyret torsdag 21. juni hvis Bø ønsker å øke eiendomsskatten på boliger og hytter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...