Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Overskridelsene kan bli på 8-10 millioner

Nå har det endelig laget arbeidstegninger som gjør at taket og ytterveggene på Sunnhetsgrensen, Randaberg helsehus, kan tettes. Foto: Kirsti K. Sømme

Først i midten av oktober fikk prosjektledelsen arbeidstegninger som gjør at Sunnhetsgrenden nå kan få tett tak og yttervegger. Forsinkelsene koster penger.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det var jammen på tide at at vi fikk en skikkelig orientering, men jeg sitter med en følelse av at dette er noe vi skulle ha hørt om for lenge siden. Jeg er mest skuffet over at dette har pågått fra mars og vi først nå får beskjed, sa Anita Egeli (FrP) da daglig leder Sverre Heskestad fra Prosjektil AS orienterte formannskapet om forsinkelsene ved det nye sykehjemsbygget.

Heskestad innrømmet at kommunens administrasjon ikke hadde fått god nok informasjon av Prosjektil tidligere, men forklarte at det først var i midten av oktober at han som prosjektleder fikk oversikt over situasjonen. Teknisk sjef i kommunen, Jorunn Bogevik, hadde dermed heller ikke full oversikt før i oktober.

Det var først nylig at prosjektledelsen fikk arbeidstegningene som gjør at arbeidene med å gi bygget tett tak og yttervegger kunne starte. Nå jobbes det med å lage tegninger for de innvendige arbeidene.

Jarle Bø (Sp) lurte på hvor store de totale overskridelsene på bygget lå an til å bli ut fra dagens status.

– Det er ennå en del usikkerhet, men det kan se ut til at overskridelsene blir på rundt 8-10 millioner kroner.  Vi kommer til å kreve tilbake penger i forhold til de som forårsaket forsinkelsene, sa teknisk sjef Jorunn Bogevik. Det betyr at det ennå er veldig usikkert hvor mye av ekstrakostnadene som må dekkes av kommunen når bygget er ferdig og det endelige regnskapet gjøres opp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...