Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Overraskende portrett av Kina

Foto: Simen Ingemundsen Foto: Simen Ingemundsen

En spennende, skremmende og sjokkerende reise til dagens Kina

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2019 kl 22:20

Den anerkjente utenriksjournalisten Sun Heidi Sæbø er i vinter aktuell med sin tredje sakprosa bok. Hennes første utgivelse, "Kims lek" utkom på Cappelen Damm i 2015. Tre år etter kom "Kim Jong-un" på samme forlag. I "Kina - Den nye supermakten" som er hennes nyeste utgivelse (Kagge Forlag), blir leserne med på en spektakulær, spennende og kunnskapsrik reise til dagens Kina.

Forfatteren har laget en velskreven bok, der Jakten på Xi Jinping og det moderne Kina er noe av det som står i fokus. Dette er en særdeles spennende bok, der forfatteren gir et detaljert innblikk i landets samfunn, økonomi og styreform. Leserne blir kjent med et land som gjennom 30 år har gjennomgått en omfattende utvikling og endringer. Det er på mange måter både skremmende, sjokkerende og spennende å lese om dagens Kina, et land som stadig klatrer høyere og som årlig forandrer seg.

Kinas økonomi har vokst i rekordfart, skyskraperne har skutt i været og millioner av kinesere har tatt steget fra fattigdom til middelklasse. Selv om Kina nå er blant verdens supermakter, vet nordmenn forbløffende lite om landet.

Forfatteren har reist i president Xi Jinpings fotspor for å gi leseren innsikt i dagens Kina og landets moderne historie. Den kinesiske suksessen har også mørke nattsider. Vi får lese om miljøskandaler, folkeforlyttinger, protestene i 1989 og fredsprisvinner Liu Xiaobos skjebne.

Sæbø tegner et interessant og til tider skremmende bilde av dette fascinerende landet som bare kommer til å bli enda mektigere og viktigere fremover.

Om du trodde du kjente Kina godt, ja da bør du kanskje tro om igjen. Dette er en bok de fleste bør ha i bokhyllen. Sun Heidi Sæbø har gjort en fantastisk jobb med å skrive denne detaljerte boken om Kina og tegne et troverdig bilde av kinesernes framgang. Dette er et fascinerende og interessant portrett av Asias største land, og verdens mest befolkede land. "Kina - Den nye supermakten" er en innmari god bok, men noe som mangler er bilder. Se bort i fra mangel på bilder, så gir forfatteren en solid innføring i nåtidens Kina.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...