Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Overgangstiden er for kort

Kristine Enger mener gyldighetstiden for overgangsbillettene på bussene bør være såpass lang at folk kan reise fra Sandnes til Randaberg i rushtiden uten å måtte kjøpe to billetter. Foto: Arkiv

Ordfører Kristine Enger oppdaget at hun måtte kjøpe to bussbilletter for å komme seg fra Sandnes og hjem til Randaberg i rushtiden.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Fredag skal Kristine Enger og leder av kommuneplanutvalget i Randaberg, Øystein Stjern, ha et møte med Rogaland fylkeskommune og Kolumbus om busstilbudet i Randaberg. Målet er å videreutvikle og forbedre busstilbudet slik at flere randabergbuer velger å bruke kollektivtransport.

– Vi ønsker at det ses på rutetilbudet, for per i dag er ikke kommunen bundet godt nok sammen med de eksisterende bussrutene, sier Kristine Enger.

Mulighetene med den nye Hent meg-appen og planene om mobilitetspunkt der kollektivtransport, el-biler og el-sykler skal være tilgjengelige for innbyggerne, er andre tema som skal drøftes med Kolumbus og fylkeskommunen.

– Jeg reiser mye med buss. For en tid siden oppdaget jeg at hvis jeg dro fra Sandne til Stavanger i rushtiden, så rakk jeg ikke bussen videre til Randaberg før tiden for overgangsbillett gikk ut. Dermed måtte jeg kjøpe ny billett. Jeg mener det er ganske viktig at Kolumbus har en overgangstid som gjør at folk slipper å kjøpe to billetter når de skal reise en strekning på Nord-Jæren, sier Kristine Enger.

Rogaland fylkeskommune, Staten og kommunene har et mål om nullvekst i personbiltrafikken i årene fremover. For at det skal nås, mener Enger det er viktig å få til et godt kollektivtilbud.

– Den største reduksjonen i personbiltrafikken vil nok skje langs den store, sentrale kollektivaksen mellom Stavanger og Sandnes, men det er nok også veldig mange randabergbuer som kunne ha brukt bussen mer, sier ordføreren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...